Davutoğlu: Suriye'deki Katliama 'Dur' Demenin Vakti Geldi De Geçiyor

Davutoğlu: Suriye'deki Katliama 'Dur' Demenin Vakti Geldi De Geçiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de yaşanan olayların durdurulması için uluslarası topluma çağrıda bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de yaşanan olayların durdurulması için uluslarası topluma çağrıda bulundu. Davutoğlu, "Bir kez daha uluslararası topluma çağrıda bulunuyoruz. Derhal ve süratle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmanın gereğini yapacaksa an bu andır Suriye’deki bu katliama 'dur' demenin vakti geldi de geçmektedir. Yoksa başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin misyonu olmak üzere birçok uluslararası kurumun misyonu anlamını yitirmiş olur." dedi.

        Ahmet Davutoğlu, Başkent'te Konyalı bürokratlar ve işadamlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemekte konuşan Davutoğlu, Türkiye'nin her zaman Suriyeli vatandaşların yanında olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Onların yanında olmayan 100 binlerce insanın ölmesine, 10 binlerce çocuğun yetim kalmasına seyirci kalan uluslararası toplum utansın." ifadelerini kullandı.

        Suriye’de yaşanan çatışmaların bazen Türkiye’nin sınırlarına kadar dayandığını hatırlatan Davutoğlu, "Geçtiğimiz gün Ceylanpınar'ın karşısında Suriye’den gelen bir ateş sonucu hayatını kaybeden kardeşimize rahmet diliyorum. Bu Suriye'deki krizin bizi ne kadar etkileyebileceğini gösteren çarpıcı bir tablo." diye konuştu.

        "MISIR HALKININ İRADESİNE SAYGI DUYULMALI"

        Mısır’daki askeri darbeye de değinen Davutoğlu, "Büyük bir iftiharla barışçıl bir geçiş süreci yaşadığına inandığımız Mısır’da maalesef son derece olumsuz gelişmeler yaşandı. Mısır halkının iradesine saygı gösterilmesini söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Biz onlar adına dua ederken, onlar sokaklarda kendi iradelerine sahip çıkmaya çalışıyor." şeklinde konuştu.

        Mursi’nin Mısır halkının iradesiyle göreve geldiğini vurgulayan Davutoğlu, Mursi’yle birlikte Mısır halkının demokratik haklarını daha rahat bir şekilde kullandığına işaret etti. Mısır halkının sokaklarda yaptığı protesto gösterileri gibi demokratik hakların da Mursi yönetimiyle geldiğine dikkat çeken Bakan Davutoğlu, “Mısır halkının iradesiyle göreve gelmiş Mursi döneminde demokratik haklar olan protestolar yaşanmaya başlamıştır. Ancak İslam dünyası adına önemli bir ülke olan Mısır büyük gerilimlerle Ramazan'a girmiştir." açıklamasını yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.