Davutoğlu: On Yıllara Sığan Değişimler Artık Aylar İçinde Yaşanıyor

Davutoğlu: On Yıllara Sığan Değişimler Artık Aylar İçinde Yaşanıyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslararası sistemde gerek küresel alanda, gerek bölgesel alanda olağanüstü bir dinamizm yaşandığını belirterek, "Daha önce on yıllara sığan değişimler, şimdi aylarla ifade edilecek dönemlerde yaşanabiliyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslararası sistemde gerek küresel alanda, gerek bölgesel alanda olağanüstü bir dinamizm yaşandığını belirterek, "Daha önce on yıllara sığan değişimler, şimdi aylarla ifade edilecek dönemlerde yaşanabiliyor. Dolayısıyla, bütün değişimlerin tam da merkezinde bulunan bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu şartlara intibakı ve gelecek on yıllara, yüzyıllara hazırlanması büyük bir önem taşıyor." dedi.

Davutoğlu, TBMM Dışişleri Komisyonu toplantısına katıldı. Davutoğlu, komisyon toplantısına iştirak etmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İskandinav temaslarına katılamadığını ifade etti.

Ekim ayında yapılması planlanan toplantı, bayram tatili ve Meclis Dışişleri Komisyon Başkanı Volkan Bozkır’ın yurtdışı temaslarından dolayı bugüne ertelenmişti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun kısa girizgah konuşmasından sonra toplantı basına kapalı devam etti.

Davutoğlu, ‘‘Komisyonunuzu ziyaret etmekten ve böyle bir istişare fırsatı bulmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum.’’ diyerek başladığı konuşmasında Türkiye’nin dış politikasının çok hareketli bir dönem yaşadığını kaydetti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ‘‘Uluslararası sistemde gerek küresel alanda gerek bölgesel alanlarda olağanüstü bir dinamizm yaşanıyor. Daha önce on yıllara sığan değişimler, şimdi aylarla ifade edilecek dönemlerde yaşanabiliyor. Dolayısıyla, bütün değişimlerin tam da merkezinde bulunan bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu şartlara intibakı ve gelecek on yıllara, yüzyıllara hazırlanması büyük bir önem taşıyor. Yüce Meclisimizin yetkili komisyonu olan Dışişleri Komisyonu ile sık sık görüşmemizde biz de büyük fayda mülahaza ediyoruz.’’ sözlerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Meclis Dışişleri Komisyonu’na atfettiği önemi ise ‘‘Daha fazla geciktirmemek için ben Sayın Başbakanımızdan izin istedim. İskandinav ülkelerine yaptığı ziyaretlerden. Bu komisyona katılma imkanını buldum.’’ şeklinde konuştu. Davutoğlu, önümüzdeki hafta ve sonraki haftalarda yoğun bir dış politika temposu yaşanacağını da sözlerine ekledi.

CHP’Lİ ÜYEDEN ‘REKLAM’ ELEŞTİRİSİ

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun giriş konuşmasından sonra basının dışarı çıkartılmasına tepki göstererek ‘‘Reklam var, eleştiri yok’’ şeklinde konuştu.




CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.