Davutoğlu: İstanbul’u Siyasal Merkezlerden Biri Haline Getireceğiz

Davutoğlu: İstanbul’u Siyasal Merkezlerden Biri Haline Getireceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’un gelecek nesillere intikal ettirilecek mirası konusunda çalışmalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Davutoğlu, “İstanbul’un bu derin tarihi birikimiyle çevre ve doğa güzelliğini koruyarak bu şehri nasıl...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’un gelecek nesillere intikal ettirilecek mirası konusunda çalışmalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Davutoğlu, “İstanbul’un bu derin tarihi birikimiyle çevre ve doğa güzelliğini koruyarak bu şehri nasıl dünyanın en büyük, en önemli Birleşmiş Milletler anlamında siyasal merkezlerinden biri haline getireceğiz. Bunları çalışacağız.” dedi.

Başbakan Davutoğlu, İstanbul’daki programları çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ekibinden brifing alan Davutoğlu, görüşme sonunda kameraların karşısına geçti. Müzakereleri bitirdikten sonra güvenoyu öncesinde ilk yurtiçi ziyaretini İstanbul’a gerçekleştirdiğini ifade eden Davutoğlu, “Valilik'te aldığım brifingden sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın misafiri olduk ve kendilerinin sunuşunu dinledik. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalardan çok etkilendim. Şehrin özellikle ulaşım, çevre ve diğer konulardaki ihtiyaçları doğrultusunda çok büyük mega projeler, metro deniz, kara bağlantılı ulaşım hatlarıyla şehrin bütün temel ihtiyaçlarının karşılandığı planlamaları dinledik.” diye konuştu.

İstanbul’un gelecek nesillere intikal ettirilecek mirası konusunda çalışmalara ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Bu, Sayın Başkanı ve çalışma arkadaşlarını ilk ziyaret. Ekim ayında bazı çalışmaları tamamladıktan sonra çok daha uzun soluklu toplantıda bir araya geleceğiz. İstanbul’un bu derin tarihi birikimiyle çevre ve doğa güzelliğini koruyarak bu şehri nasıl dünyanın en büyük, en önemli Birleşmiş Milletler anlamında siyasal merkezlerinden biri haline getireceğiz. Bunları çalışacağız.”

Belediye ziyaretinden önce Çemberlitaş’taki Sultan 2. Mahmut Türbesi’ni de ziyaret eden Davutoğlu, burada kendisini bekleyen vatandaşlarla tokalaşarak selamlaştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.