Davutoğlu: İstanbul'a Sık Sık Geleceğim

Davutoğlu: İstanbul'a Sık Sık Geleceğim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde İstanbul’a sık sık gelerek ziyaretlerde bulunacağını söyledi. Davutoğlu, “Bazen bir Boğaz kenarında ruhumuzu dinlendirmek için, bazen tarihi yarımada içinde tarihi kimliğimizi teneffüs...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde İstanbul’a sık sık gelerek ziyaretlerde bulunacağını söyledi. Davutoğlu, “Bazen bir Boğaz kenarında ruhumuzu dinlendirmek için, bazen tarihi yarımada içinde tarihi kimliğimizi teneffüs etmek için sık sık İstanbul'a geleceğim.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, İstanbul’daki programı kapsamında İstanbul Valiliği’ni ziyaret etti. İstanbuil Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan bilgi alan Davutoğlu, daha sonra kameraların karşısına geçti. İstanbul’un önemine dikkat çeken Davutoğlu, “Dünyada çok az şehir İstanbul’un taşıdığı özelliği taşır. İstanbul kadim kültürü bünyesinde barındırır. Moderniteyi en yoğun bir şekilde yaşamıştır. Küresel şehirler arasında dünyanın en önemli şehirleri arasındadır. Bu üçünü bir arada barındıran şehir İstanbul. Bazı şehirler vardır ki küresel şehirdir ama kadimi yoktur. Bazı şehirler vardır kadim şehirdir Kurtuba gibi ama moderniteyi ve küreselleşmeyi yaşamamıştır, Bazı şehirler vardır ki hem kadim hem moderniteyi yaşamıştır ama küresel şehir değildir. İstanbul bütün bunları barındırıyor. Bize düşen İstanbul’un kültürünü en küçük çakıl taşına kadar korumak. Ona gelecek her bir zararı ortak kültürümüzün ve insanlık zararı şeklinde görmek lazım.” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL’UN HİZMETİNDE OLACAĞIM’

İstanbul’a çok değer verdiğini yineleyen Davutoğlu, “Derin kültür mirasını korumak konusunda başbakan olduktan sonra da hep İstanbul’un hizmetinde olacağım. Bu brifingleri aldıktan sonra ihtiyaçlarla ilgili gerekirse İstanbul’la ilgili çok daha kapsamlı çalışmalar hep beraber yapacağız.” şeklinde konuştu.

‘İLK ZİYARETİM KONYA’YA’

Davutoğlu, güvenoyu aldıktan sonra ilk ziyaretini Konya’ya yapacağını da sözlerine ekledi. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan Büyükşehir’e geçeceğim. Yarın da Ankara’ya gideceğim ve saat 12.00’da hükümetimizin güven oylamasına katılacağım. Güvenoyunu aldıktan sonraki ilk ziyaretimi de Konya’ya yapacağım. Büyüdüğüm şehirden doğduğum şehre gitmiş olacağım. Her iki şehrinde bizim için ruhi manevi önemi vardır.

İstanbul’a sık sık geleceğini vurgulayan Davutoğlu, “Mümkün olduğu kadar gece veya gündüz bu ziyaretleri yapacağız. Bazen bir Boğaz kenarında ruhumuzu dinlendirmek için bazen tarihi yarımada içinde tarihi kimliğimizi teneffüs etmek için sık sık geleceğim ve sık sık sokakta olacağım. Mümkün olduğu kadar eskiden olduğu gibi İstanbul’dan ders almaya çalışacağım.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.