Davos’taki tavır mutlaka devam etmeli

Davos’taki tavır mutlaka devam etmeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tepkisini değerlendiren AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, İsrailin Gazzeye uyguladığı baskı, abluka ve saldırıya karşı tüm dünyanın takdir ettiği onurlu bir duruş sergileyen Başbakan Erdoğan, Türk dış pol

Dünyanın merkezindeki Türkiye, stratejik önemine haiz güçlü bir ülke olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” dedi.

Davos'taki küstahça tavrın kabul edilemez olduğuna işaret eden Akın, “AKTİSAD olarak Başbakan Erdoğan'ın haklı duruşunu destekliyor ve takdir ediyoruz. Davos'ta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na karşı sergilenen küstahça davranış başbakanımız nezdinde tüm Türk milletine karşı yapılmıştır. Başbakanın tavrı, bu haksızlığa verilmiş güzel bir cevap oldu. Yüreklere su serpti. Türk halkı olarak gerçekten gururumuzu okşadı hislerimize tercüman oldu. Başbakan’ın Davos’taki kararlı çıkışının bundan sonraki devlet anlayışımız içerisinde de devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Başbakan’ın dik duruşu sayesinde Türkiye’nin NATO'nun 'ucuz asker deposu’ niteliğinde ve sadece militer gücü olan bir ülke olmaktan çıktığını ifade eden Ali Akın şunları kaydetti: “Ülkemiz bu yeni dönemle birlikte uluslar arası arenada ‘yumuşak gücü’, iktisadî kabiliyeti ve barışçı misyonuyla yeni bir kimlik kazanacaktır. Bu yeni vasıflarını hem iç hem de dış meselelerinde uygulayan yeni Türkiye, geleneksel meselelerinde alabileceği destek uğruna ABD ve İsrail'in her türlü insan hakları ihlallerini içeren yanlış politikalarını desteklemek konumundan çıkacaktır. Davos'ta yaşanan sert tartışma, yeni Türkiye'yi bütün dünyaya yeniden anlatacak bir çıkış olarak anlam kazanmıştır. Türkiye, iç ve dış politikalardaki problemlerini gelişmiş demokratik bir toplum olarak ve stratejik yumuşak güçle çözmeye çalıştıkça dünya halkları karşısında itibarı giderek artacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum