DASK sigortasında yeni dönem başladı

DASK sigortasında yeni dönem başladı

Resmi Gazete'de yayımlanan Doğal Afet Sigortaları Kurumu çalışma esasları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle DASK fonları, tüm bankaların vadeli veya vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilebilecek

Türkiye'de Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarına yönelik önemli bir değişiklik yapıldı. Daha önce sadece kamu bankalarında değerlendirilebilen DASK fonları artık tüm bankaların vadeli veya vadesiz mevduat ile özel cari ve katılma hesaplarında değerlendirilebilecek. Bu düzenleme, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan Doğal Afet Sigortaları Kurumu çalışma esasları yönetmeliğinde yapıldı.

Yeni düzenlemeye göre, DASK fonlarının yatırıma yönlendirilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar aracılığıyla veya borsa kanalıyla Borsalarda işlem gören menkul kıymetlerin alım satımı gerçekleştirilecek. Bu, DASK fonlarının yatırım yapma çeşitliliğini artırarak daha fazla yatırım seçeneğine erişim sağlayacak.

Ayrıca, tek bir ihraççının sermaye piyasası araçlarına yatırılabilecek miktarın DASK fonlarının yüzde 15'ini aşamayacağı sınırlama, Hazine ve Maliye Bakanlığı veya Hazine ve Maliye Bakanlığı varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen finansal varlıklar için geçerli olmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.