Darısı deplasman maçlarının başına

Darısı deplasman maçlarının başına

Atiker Konyaspor’un lider Başakşehir karşısında oynadığı futbol taraftarın büyük beğenisini kazandı. Yeşil-beyazlı ekibin taraftarları aynı istekli futbolu deplasman maçlarında da görmek istiyor. Atiker Konyaspor’un deplasmanda galibiyeti bulunmuyor

Spor Toto Süper Ligin 20. Hafta maçında evinde lider Başakşehir’i konuk eden Atiker Konyaspor  maç boyunca rakibine ezici bir üstünlük sağladı. Yeşil-beyazlı ekip rakibi ile 1-1 berabere kalmasına rağmen oyun ve pozisyon anlamında lider Medipol Başakşehir’den çok üstün bir oyun ortaya koyarak taraftarına ilerleyen haftalar için umut verdi.  Atiker Konyaspor bu maçtan aldığı beraberlikle puanını 17 yaptı ve 17. Sırada kalmaya devam etti.  Taraftarlar Medipol Başakşehir karşısında gösterilen performansın deplasman maçlarında da gösterilmesini istiyor

DEPLASMANDA GALİBİYET YOK

Atiker Konyaspor, bu sezon deplasmanda  şuana kadar maç kazanamadı. Yeşil-beyazlı ekip  1-0 öne geçtiği maçta Gençlerbirliği’ne mağlup olarak, dış sahadaki başarısız performansına son veremedi. Deplasmanda ligin en kötü takımı olan Konyaspor, bu sezon 9.deplasman maçında da galibiyet alamadı. Anadolu Kartalı, bu maçlarda 1 beraberlik ve 8 yenilgi alarak hiç kazanamadı. Konyaspor, deplasmandaki son galibiyetini geçen sezonun 25.haftasında oynanan ve 3-2 kazanılan maçta Fenerbahçe karşısında almıştı. Atiker Konyaspor, geçen sezonla birlikte toplamda Süper Lig'deki son 13 deplasman maçında 3 beraberlik ve 10 yenilgi aldı.

ALANYA’DA ŞANSSIZLIĞINI KIRMAK İSTİYOR

Atiker Konyaspor be sezon ilk deplasman galibiyetini Pazar günü oynayacağı Alanyaspor maçında almak istiyor. yeşil-beyazlı ekibin lige tutunması için deplasmanlarda da evindeki performansı göstermesi gerekiyor.  Yeşil-beyazlı ekibin Alanyaspor karşısında alacağı bir galibiyet Atiker Konyaspor’u ateş hattından çıkma adına daha da umutlandıracak. Maçın kaybedilmesi halinde ise rakiplerin puan farkını açma şansları bulunuyor.

OSMANLI VE AKHİSAR KAYBETTİ

Atiker Konyaspor’un alt sıralarda rakipleri arasında yer alan Osmanlıspor evinde Kayserispor’a 1-0 yenildi ve 18 puan 16. Sırada kalmaya devam etti.  Antalyaspor ise  Yeni Malatyaspor’u evinde  3-1 yenerek hayati  bir 3 puanı hanesine yazdırarak puanını 21 yaptı.  Gençlerbirliği de Fenerbahçe deplasmanından 1 puan çıkararak 21 puanla 13. sıraya yükseldi. Akhisarspor ise Kasımpaşa’ya  deplasmanda 2-0 yenilerek 21 puanda kaldı ve tehlike hattına girdi.  Alanyaspor da  Karabükspor deplasmanından eli boş dönerek  21 puanda kalmaya devam etti. Atiker Konyaspor oynayacağı maçları kazanarak bu takımların puan kaybetmesini beklemesi gerekiyor.

 FERHAT TÜRKOĞLU         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.