Darıca’dan Şenkaya’ya Gönül Köprüsü

Darıca’dan Şenkaya’ya Gönül Köprüsü

Darıca Belediyesi, kardeş şehri uygulaması kapsamında Erzurum’un Şenkaya ilçesinden 126 öğrenciyi Çanakkale’ye gönderdi.Darıca Belediyesi, kardeş şehir uygulaması kapsamında Erzurum’un Şenkaya ilçesi...

Darıca Belediyesi, kardeş şehri uygulaması kapsamında Erzurum’un Şenkaya ilçesinden 126 öğrenciyi Çanakkale’ye gönderdi.

Darıca Belediyesi, kardeş şehir uygulaması kapsamında Erzurum’un Şenkaya ilçesinden 126 öğrenciyi Çanakkale şehitleriyle buluşturdu.

Proje kapsamında Şenkayalı öğrenciler ve rehber öğretmenler iki gün Darıca’da misafir edilerek, Darıca ve İstanbul’un tarihi yerleri gezdirildi. Daha sonda Çanakkale’ye hareket eden grup, rehber eşliğinde Çanakkale’yi ve Çanakkale Şehitliklerini dolaşarak, kurtuluş mücadelesinin yaşandığı yerler hakkında bilgiler edindiler.

Konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Önceki yıllarda imzaladığımız protokolle kardeş şehir olduğumuz Şenkaya ilçemiz ile ikili ilişkilerimiz güçlenerek devam ediyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz ortak projelere bir yenisini ekleyerek ,Şenkaya’nın değişik okullarında eğitim gören öğrencilerimizi iki gün boyunca ilçemizde ağırladık. Geçmişini bilen, bu vatanın hangi şartlar altında müdafaa edildiğini yerinde gören ve Çanakkale ruhuyla büyüyen bir nesil yetiştirme adına düzenlediğimiz bu etkinliğin çocuklarımızın hayatında önemli bir iz bırakacağını düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde de değişik alanlarda yapacağımız çalışmalarla kardeş şehrimiz Şenkaya ilçesiyle ikili ilişkilerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.