Darbe girişimine sert tepki!

Darbe girişimine sert tepki!

Konya'daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan darbe girişimine sert tepki gösterdi. Başkanlar darbe girişimini kınadı

Darbe girişimine tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, "Milletimizin iradesine karşı yapılmış bir kalkışma girişimiyle karşı karşıyayız. Milletimiz boğulmak isteniyor. Millet iradesine sahip çıkalım. Hukuka, demokrasiye ve meşru yönetime sahip çıkmak için milletimizin meşru tepkisini ortaya koymasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Darbe girişimini sert sözlerle kınayan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat da, "Aziz milletimizin emanetini alçakça yapılmaya çalışılan kalkışmalara bırakmamak boynumuzun borcu, şerefimizdir.

Vatana ihanet eden alçaklar, bu ihanetin bedelini ödeyecek. Tükürün milleti alçakça vuran darbelere" açıklamasında bulundu.

ALÇAK GİRİŞİM

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar da, darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu alçak girişimi reddediyoruz ve lanetliyoruz. Olayın gelişmesi ile birlikte anında Genel Başkanımız da gereken açıklamaları yapmıştır. Bu kabul edilemez bir harekettir” dedi. Milletimizin sorunları demokratik yolla çözeceğini ifade eden Uyar, şöyle konuştu: “Millet iradesinin önüne geçilemez. Millet iradesi yeryüzündeki tüm iradelerden üstündür. Çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Siyaset yapacaklar buyursunlar Meclis’e. Bu olayın vuku bulması büyük bir zûldür. Yaşanan hadiseyi şiddetli bir şekilde kınıyoruz."

MİLLET GEREĞİNİ YAPACAK

Darbe girişimi hakkında değerlendirmelerde bulunan ve üzücü hadiselerin yaşandığını belirten CHP İl Başkanı Mehmet Ali Ünal da, "Bana göre kazanan millet oldu, cumhuriyet oldu. Bu ülkenin inananları kazandı. Millet gereğini de yapacaktır. Millet birilerinin kulu kölesi değil" sözlerini kullandı.

HALK GALEYANA GELMEMELİ

MHP İl Başkanı Murat Çiçek de, "MHP ve ülkücü camia olarak her türlü darbeye ve darbe girişimine karşıyız. En kötü demokrasi bile en iyi darbeden iyidir. Ciddi bir sıkıntı var. Kafalarda da ciddi soru işaretleri var. Sıkıntı, belirsizlik, bulanıklık ve kaos var. İktidarın halkı meydanalara dökmesi de hoş olmadı. Belirsizlikte halkın alanlara inmesi, millet ile askerin karşı karşıya getirilmesi doğru değil. Halk galeyana getirilmemeli. Bunun hesabı sorulacak. Türk askeri halkımız tarafından linç edildi. Boğaz köprüsü üzerinde 4 asker denize atıldı, 2 askerin kafası koparıldı. Bunlar iyi görüntüler değil. Devletimiz güçlüdür" sözlerini kullandı.

 KAOS İSTEDİLER

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de, "Huzura ve barışa aç milletimizin evlatları olan Mehmetçiği kullanarak hain emellerini gerçekleştirme hayaline kapılan bu zavallı meczuplar, yine bu milletin öz evladı olan polislerimizi şehit edecek kadar gözlerini karartmış, şuurlarını yitirmişlerdir. Bu gözü dönmüş hainler, dışarıdaki hasımlarımızın lojistik desteği ile ülkemizin uluslararası itibarını ayaklar altına almış, Türkiye’yi adeta bir gecede kaos ortamına sokmayı amaçlamışlardır. Bizler vatanına ve milletine âşık, demokrasiye yürekten inanan ve onun için gerekirse canını bile ortaya koymaktan çekinmeyen akademisyenler olarak halkın iradesine, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına ve Başbakanına sonuna kadar destek veriyor; hainlerin bir an önce en ağır şekilde cezalandırılacaklarına yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ordu içinde bir grubun darbe girişiminde bulunmasına Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek’ten sert tepki ve kınama geldi. Başkan Özselek yaptığı açıklamada ''TSK içinde bir grubun emir komuta kademesini dikkate almadan yaptığı bu darbe girişimi kesinlikle kabul edilemez. Darbecilere karşı milli iradenin onuru en iyi şekilde korunmalı ve desteklenmelidir. Gün birlik olma, omuz omuza verme günüdür. Ülkemizin ve vatandaşımızın onurunu, kimliğini, şerefini koruma günüdür. Demokrasiye herkesin sahip çıkması gerekiyor. Demokrasiye zarar verecek hiçbir davranışın karşılık bulması mümkün değildir”  diye konuştu.

DEVLET HADDİNİ BİLDİRMELİ

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin de, şunları söyledi: "Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür. Eğitim-Bir-Sen tüm gücüyle milli irade gaspçılarına direnecektir. Mısır diktatörü Sisi ile Okyanus ötesinin klonlanmış kalleş mahlukatı milli iradeye kastetmiştir. Karanlık mahfiller yarasa tiyniyetli mahlukatın ise, meydanlar bizimdir. Umarım devlet artık kendisine kasteden bu hain, kökü dışarıda iradenin yerli işbirlikçilerine haddini bildirir. Hangi aidiyet silah arkadaşına, masum sivil halka, milli iradeye silah çektirebilir anlayamıyorum. Bu yapının mensupları için bugün söylenebilecek tek şey hainler için yaşasın cehennemdir."

ORDU LEKELENMESİN

Konya Gazeteciler Cemiyeti adına açıklama yapan Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir ise, “Vatanın her bir rengini, kokusunu ve coğrafyasını temsil eden biz gazeteciler, Türkiye’nin sorunlarının çözümünün ancak ve ancak demokratik sistem içinde olabileceğini, seçimle gelinen makamlardan seçimle uzaklaşılacağına ve hesabın halka verileceğini, farklı düşüncelerin zenginlik görülmesini, bir başkasına hayat hakkı tanımayan yaklaşımların Türkiye’nin gündeminden bir daha gelmemek üzere düşmesi gerektiğini, güvenlik güçlerinin ancak ve ancak vatanın birliğini korumak maksadı ile kullanılabileceğini, şanlı Türk Ordusu’nun böylesi, çılgınca, ahmakça girişimlerle lekelenemeyeceğini, milleti oluşturan unsurların tümüne ve milletin değerlerine karşı tüm girişimleri reddettiğimizi, milli iradenin üzerinde başka bir beşeri gücü kabul etmediğimizi haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN

Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini belirten Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü ise, "Millet olarak ve duyarlı vatandaşlar olarak darbenin her türlüsüne karşı olduğumuzu ve karşı çıkmamız gerektiğini ifade ediyoruz. Bu bir kalkışmadır. Ağustosta YAŞ kararları açıklanacaktı. Tasfiye olacakları anlaşılan TSK'nın içerisinde demokrasiden nasibi olmayan askerî bir grup kalkışma başlatmıştır. Milli İrade'nin yanında yer alan Sivil Toplum Kuruluşu olarak bu darbe girişiminin millete rağmen başarılı olması imkânsızdır. Tedbiri elden bırakmamak lâzım" uyarısında bulundu.

ESNAFLARDAN GİRİŞİME TEPKİ

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, “Bugün birlik olma günüdür. Milletimizin iradesine sahip çıkmak için tüm halkımıza görev düşmektedir. Darbecilere karşı milli iradenin onuru en iyi şekilde korunmalı ve desteklenmelidir. Esnaf ve sanatkarlar olarak böyle hain bir girişimi kabul etmiyor ve protesto ediyoruz. Bu halkın iradesine yapılmış bir davranıştır ve halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Her zaman demokrasiden yanayız, hükümetimizin ve milletimizin yanındayız” sözlerini kullandı.

HAİNLER BAŞARILI OLAMAYACAK

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım da, seçilmiş hükümete ve demokrasiye yönelik askeri hiçbir girişimin, güç yoluyla meşru idareyi devirmeye yönelik hiçbir tutumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yıldırım, yaptığı açıklamada,  “Bu gayri meşru girişime karşı olduğumuzu özellikle belirtiriz. Her zaman sivil iradenin yanındayız. Zira milli iradeye karşı yapılacak her hareket adı ne olursa olsun demokrasi dışı ve hukuk dışı bir harekettir ve bir nevi terör olayıdır” dedi.  

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.