Darbe anayasası yıkılmalıdır

Darbe anayasası yıkılmalıdır

Türkiye YOL- İŞ Sendikası Konya 1 Nolu Şubesi Afyon, Aksaray, Karaman gibi çevre illerden gelen sendika temsilcileriyle ortak toplantı gerçekleştirdi

Türkiye YOL- İŞ Sendikası Konya 1 Nolu Şubesi Afyon, Aksaray, Karaman gibi çevre illerden gelen sendika temsilcileriyle ortak toplantı gerçekleştirdi. Toplantı konusu anayasa çalışmaları, terör ve işçi hakları idi. Dündar Otel’de gerçekleşen toplantıda konuşan Türkiye YOL- İŞ Sendikası Konya 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Çankaya, yeni anayasa çalışmaları ile Toplu İş İlişkiler Kanunu’nun gündemden düşmediğini ifade etti. Ahmet Çankaya, “Ülkemizde yeni bir anayasa yapılmalıdır. Ülkemiz 1982 Darbe Anayasası’ndan kurtulmalıdır. Ama yapılacak bu anayasa ülkemizdeki tüm siyasi partilerin, tüm sivil toplum kuruluşlarının, tüm demokratik kitle örgütlerinin işçi ve kamu emekçileri sendikalarının yani ülkemizde yaşayan tüm halkımızın katılımı ile yapılmalıdır. Yeni anayasa biz yaptık denebilecek ve insanı memnun eden bir anayasa olmalıdır.  Yapılacak bu anayasa ile 1982 yılında yapılan anaysa ile elimizden alınan birçok hakkında hak sahiplerine iadesi sağlanmalıdır” dedi. Ülkedeki sendikal hareketlerine tarihine bakıldığında hiçbir dönemde bu kadar hak ihlali yaşanmadığını dile getiren Çankaya, “Bugünkü hükümet işbaşına geldiğinden bu yana işçi hak ve özgürlüklerinde büyük bir gerileme yaşanmıştır. Önümüzdeki dönemde de başta kıdem tazminatı hakkımız olmak üzere, birçok hakkımız tehdit altındadır” diye konuştu.

EMEKLİLER YOKSULLUKLA MÜCADELE ETMEKTEDİR

Mevcut hükümet döneminde emeklilerin ekonomik koşullarına yönelik bir çalışma yapılmadığını ifade eden Ahmet Çankaya, “İnsan onuruna yakışır bir geçim sağlamaktan uzak olan emekli aylıkları sadece enflasyon kadar artırılmıştır. Emeklilere refah artışından pay verilmemiştir. Bunun neticesinde de emeklilerimiz her geçen yıl daha da yoksullaştırılmıştır. Hükümet yıllarca bu ülke içen çalışmış emeklilerimizi iktidar oldukları dönemden bu yana yok saymıştır. Emeklileri açlık ve yoksulluk sınırında yaşamaya mahkum etmişlerdir” dedi.

KANAYAN YARA TERÖR

Türkiye’de kanayan en büyük yaranını terör olduğunu belirten Çankaya, “Terör Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz ayrımı yapmadan birçok vatandaşımızı katletmektedir. Özelikle asker ve güvenlik güçlerimize yönelik bu saldırılar gün geçtikçe artmaktadır. Nereden beslendiği belli olan bu canilerin kan dökerek hiçbir sonuç alamayacaklarını herkes bilmektedir. Türkiye Cumhuriyet’ini yıpratmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Milletimiz bunlara asla izin vermemiştir. Sonsuza dek de vermeyecektir” diye konuştu.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.