Danışma Meclisi toplantıları sürüyor

Danışma Meclisi toplantıları sürüyor

AK Parti Konya İl Teşkilatının 25. İlçe Danışma Meclisi programları, Çumra, Akören, Güneysınır ve Ilgın ilçelerinde devam etti

Yoklama ve ilçe başkanının konuşmasının ardından  toplantı protokol konuşmaları ile devam etti. İlk konuşmayı yapan Adalet ve Kalkınma Partisi  Konya Milletvekili Orhan Erdem, muhalefete yüklendi. CHP ve MHP tarzı siyasi partilerin iktidar olmak gibi bir kaygısının olmadığını söyleyen Erdem; “Genel Seçim’de iktidarın hangi parti olacağı belli. Bu seçimde iktidar değil muhalefet seçilecek. MHP ve CHP’nin iktidar olmak gibi bir hevesleri yok. CHP yüzde 30 oy çıkarırız diyor ama biz biliyoruz ki bu yüzde 20’yi bulmaz. MHP ise ‘barajı nasıl geçeriz’ derdinde. Yani söz konusu partiler nasıl ‘iktidara yürüyoruz’ diyor hala şaşıyorum” diye konuştu.
Orhan Erdem’in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Konya Milletvekili Muharrem Candan de, dünya gündemine değindi. Artık dünya halklarının daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi ve daha fazla adalet için Türkiye’yi model ülke gördüklerini vurgulayan Candan, dış politika konusunda AK Parti hükümetini eleştiren muhalefete şu sözlerle cevap  verdi: “Bugün Ortadoğu’ya, Afrika’ya; Arap ülkelerine ve hatta Avrupa’ya baktığınızda herkesin gözünün Türkiye’de olduğunu rahatça görebilirsiniz. Türk Bayrakları ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle özgürlük mücadelesi veren bu halklar, Türkiye’yi demokrasi konusunda lokomotif ülke görüyor;  Başbakanımızı ise dünya lideri. Artık Avrupa Birliği herhangi bir konuda karar alacaksa bunu önce Türkiye’ye danışıyor. Siz hangi dış politika başarısızlığından bahsediyorsunuz?”
Konya Milletvekili Ali Öztürk ise “Torba Yasa” ile ilgili görüşlerini aktardı. Muhalefetin referandum sürecinde anayasa değişikliğini baltalamak için elinden geleni yaptığını vurgulayan  Öztürk, aynı durumun Torba Yasa’da kendini gösterdiğini söyledi. Programın sonunda partiye katılan belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerine rozet takıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.