"Daha olgun bir Başbakan istiyoruz"

"Daha olgun bir Başbakan istiyoruz"

Hüseyin Gülerce'den Hükümet-Cemaat ilişkilerine dair önemli açıklamalar.

Fethullah Gülen hareketine yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Hükümet-Cemaat tartışması iddialarıyla ilgili soruları yanıtlayan Gülerce, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Gülerce'nin açıklamalarından satır başları:

"MİT Müsteşarı'nın savcılar tarafından ifadeye çağrılmasında maalesef, Cemaat - Hükümet tartışmasını gündeme getirildi. Böyle bir şey olsaydı ben söylerdim açıkça, ama olmadı.

"CEMAAT, HÜKÜMETLE BİR YARIŞ İÇİNDE DEĞİL"

Şöyle bir yanlışlık yapılıyor, "cemaat, camia, işte hizmet grubu" neyse, bu hareket hükümetle bir yarış içinde değil. Aynı kulvarda değiller. Birisi icra yetkisi olan söz sahibi olan taraf. Nitekim mesela Sayın Başbakan bana göre ciddi bir alınganlık da gösterdi o meselede. O kadar olmayabilirdi.

"OSLO SÜRECİNE HİÇBİR ZAMAN İTİRAZIMIZ OLMADI"

Ama bundan 1 ay önce televizyon konuşmasında, sonra da geçen günkü bir televizyondaki konuşmasında "Gelsinler, beni alsınlar" gibi bir tepki verdi ve o sözün arkasından hatırlayın özel yetkili savcıların yetkileri ellerinden alındı. Şimdi demek ki asıl yetki gerçekten icradadır. Yani burada ben HSYK'yı tamamen töhmet altına sokmak istemiyorum, ama neticede Başbakan'ın dediği olmuştur. O nasıl olmuştur, yolu üslubu nedir ben onu bilemem, ama hükümetle cemaat gibi bir mesele olmaz. Çünkü hükümet icradır. Kim onun elini tutabilir ki? Kim bir şey diyebilir ki? Kaldı ki bizim Zaman gazetesinin yazılarına, köşe yazılarına (benimkiler de dahil) bakılırsa hiçbir zaman hükümetin takip ettiği terörle mücadele siyasetle müzakere yoluna hiçbir itirazımız olmadı. Bizim Oslo görüşmelerine de bir itirazımız olmadı. Devlet annelerin gözyaşını durduracaksa, akan kanı durduracaksa elbette ki her türlü tedbiri alır. Başka devletler de alıyor, yapıyor bunu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.