Daha güzel gülüşler için bunlara dikkat!

Daha güzel gülüşler için bunlara dikkat!

Pırıl pırıl, bembeyaz olan dişlerimiz yıllar geçtikçe sararır ve lekelenir.

Diş lekelerden yediğiniz, içtiğiniz gıdalara dikkat ederek kurtulabilirsiniz.

Ancak her zaman güzel ve parlak bir gülüşünüz olmasını istiyorsanız bundan daha fazlasını yapmalısınız.

İşte daha parlak dişlere sahip olmanın yolları:

Beyaz dişler için peynir yiyin: Peynirin içindeki kazein ve whey protein mineral kaybını azaltarak diş minenizi koruyacaktır. Ayrıca peynir hayatınız ve dişleriniz için çok önemli olan kalsiyum içerir.

Beslenmenizde D vitamini içeren gıdalar yemeyin unutmayın. D vitamini kalsiyumun daha iyi emilmesine yardım eder. Süt, yumurta sarısı ve balıkta bol miktarda D vitamini vardır.

Kabartma tozuyla lekeleri çıkarın: Kahve, çay gibi dişlerinizde leke yapacak yiyecek ve içecekleri seviyorsanız dişlerinizi ayda 2 kez kabartma tozuyla fırçalamayı deneyin.

Eğer kabartma tozu dişlerinizi ya da dişetlerinizi tahriş ediyorsa kabartma tozu içeren diş macunu deneyin.

Yiyecekler dişlerinizde leke yapabilir ya da dişlerinizi parlatabilir: Çileklerin dişleri beyazlatıcı özelliği vardır. Kahve ve sigaradan sonra dişlerinizi hemen fırçalamak yararlıdır.

Renklerin bozulmasını azaltmaya yardım etmek için dişlerinizi fırçalayın ve elma, armut, havuç ya da kereviz gibi yiyecekler yiyin. Bunların hepsi dişlerinizi yıkayıp temizlenmesine yardım eder.

Asit reflünüzü düzenleyin: Reflü rahatsızlığınız varsa, ağız ve diş minesi sağlığınız için hastalığınızı kontrol altında tutmalısınız.

Çikolata, asitli içecekler, çay, soğan ve sarımsak, süt ürünleri, domates, asitli meyveler ile baharatlı, yağlı ya da kızartılmış yiyecekler reflüyü tetikleyeceği için bu gıdalardan uzak durmalısınız.

Bazı ilaçlar ağız kuruluğuna yol açabilir: Ağzınızın sağlıklı olması için tükürüğe ihtiyacı vardır, fakat anti-depresanlar, yüksek tansiyon ilaçları ve alerji tedavisinde kullanılan antihistamin gibi birçok ilaç tükürüğünüzü kurutur. İlaçlar en yaygın ağız kuruluğu nedenidir. Ağzınızı nemli tutmak için, sıvı alımınızı arttırın, yapay tükürük üretmeyle ilgili olarak diş hekiminizle konuşun ya da yemekten sonra şekersiz sakız çiğneyin.

Diş fırçanızı değiştirin: Diş fırçasının kılları zaman geçtikçe yıpranır, yassılaşır ve aşınır. Daha parlak bir gülüşe sahip olmak istiyorsanız normal diş fırçalarınızı her 3-4 ayda bir değiştirin ve elektrikli diş fırçaları için ise üretici firmanın tavsiyelerini uygulayın.

üretici firmanın tavsiyelerini uygulayın. Grip, soğuk algınlığı ya da iltihaplı bir hastalık geçirdiğinizde ise diş fırçanızı hastalığın başında ve sonunda değiştirerek mikroplardan uzak durabilirsiniz.

Kürdanlarla işinizi kolaylaştırabilirsiniz: Eğer diş ipi kullanamıyorsanız kürdan dişlerinizin arasındaki gıda parçalarını çıkarmada işe yarayacaktır. Ancak nazikçe davranmanız gerekir. Kürdanı çok sert bastırırsanız dişetleriniz zarar görebilir ya da kürdan diş eti çizgisinin altında kırılabilir.

Diş ipi dişleriniz arasında kalan kalıntıları kürdandan daha iyi temizler ve plak oluşumuyla mücadele eder. Sık sık kürdan kullanmak diş hekimi müdahalesi gerektiren daha büyük problemlere yol açabilir.

Önce diş ipi mi yoksa diş fırçalama mı önemlidir? Önce diş ipi kullanmak dişlerinizin arasında kalan artıkları temizleyerek dişlerinizin daha etkili fırçalanmasına yardım eder.

Dişlerinizi fırçalarken de diş fırçasını dişeti sınırınıza 45 derecelik açıyla tuttuğunuzdan emin olun. Daha sonra ileri geri nazikçe fırçalayın.

Diş hekiminden korkmayın: Diş hekimi koltuğunda olmak sizi endişelendiriyorsa, bir dahaki randevunuza bir müzik çalar ve kulaklık götürün. Ayrıca düzenli olarak nefes almaya odaklanın. Hepsinden önce diş hekiminize korkularınızı anlatın. Sizi anlayıp yardım etmeye çalışacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.