D-8 canlandırılmalı

D-8 canlandırılmalı

Saadet Partisi Karatay ilçe Teşkilatı Divan Toplantısında konuşan İlçe Başkanı Ali Genç, “Eğer D-8’e gereken önem şimdi verilmiş olsaydı, bugün Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler olmazdı. Suriye, Libya, Irak, İslam coğrafyası bu hale gelmezdi” dedi

Saadet Partisi Karatay İlçe Teşkilatı Şubat Ayı Genişletilmiş Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Parti İlçe binasında gerçekleştirilen toplantıya Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle başkanları ve yardımcıları ile partililer katıldı. Divan toplantısının açılışında konuşan Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Erbakan haftası faaliyetleri kapsamında tüm illerde ve yurtdışında yüzlerce anma programının gerçekleştirildiğini belirterek, “Erbakan Hocamızı, andık fakat bizim asıl derdimiz Erbakan’ı anlatmak değil. Derdimiz, Erbakan hocamızı anlamak, onun fikirlerine, ideallerine, projelerine sahip çıkmak ve onun projelerini hayata geçirmektir. Çünkü Hocamız sizlere mükemmel bir teşkilat kurdu, mükemmel bir sistem bıraktı. Bu sistemi çalıştırdığımız zaman başarısız olmamız mümkün değil” dedi.

D-8’E ÖNEM VERİLMELİ

Necmettin Erbakan’ın hem sorunları hem de çözümünü ortaya koyduğunu ifade eden Genç, şöyle konuştu: “O ülkenin nasıl yönetileceğini, faizsiz ekonomik sistemin nasıl olacağını, havuz sistemi ile rantiye hortumunun nasıl kesileceğini bizlere gösterdi. Erbakan Hocamın söylediklerine hayal diyenlere hocam şahsiyetli dış politikanın nasıl yapılacağını gösterdi. Barış harekatı yapılarak anılan yavru vatan Kıbrıs, farkında değiliz ama elimizin arasından kayıp gidiyor. Kıbrıs Türkiyesiz, Türkiye’de Kıbrıssız yapamaz. Ama geldiğimiz noktada ‘verelim kurtulalım’ algısı iyice beyinlere çakılıyor. Rusya ve İsrail bile Kıbrıs’ta söz sahibi olmaya çalışırken, çevirmedikleri dolap kalmazken Türkiye ise sahip olduğu vatan toprağından içten içe kopuyor, kopartılıyor. Ne acıdır ki bunu da kendi elimizle yapıyoruz. KKTC’de ‘Türk askerini adada istemiyoruz, Türkiye artık bizimle uğraşmasın’ diyen bir işbirlikçi anlayış var. Biz ise ‘para göndermezsek yiyecek bulamazlar’ havasındayız maalesef. Yine Erbakan hocamız İslam Birliği’nin de nasıl kurulacağını bize gösterdi. 28 Şubat öncesi estirilen tüm olumsuz havaya rağmen Erbakan Hocam hedefine kilitlenmiş bir roket gibi yeni bir dünyanın kurulmasının temellerini atıyordu. Haziran 1997’de D-8 resmen kuruldu. Eğer D-8’e gereken önem şimdi verilmiş olsaydı, bugün Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler olmazdı. Suriye, Libya, Irak, İslam coğrafyası bu hale gelmezdi.

ANAYASA ÖZGÜRLÜKÇÜ OLMALI

Ülke sınırlarının adeta bir ateş çemberi haline geldiğini, ülkenin ekonomik anlamda sıkıntılı bir durumda olduğunu ifade eden Genç, şöyle konuştu: “Hal böyle iken biz neyi tartışıyoruz? Yeni anayasa ve başkanlık sistemi. Toplum yeni anayasa beklentisine sokulmuştur. Gerçekten de toplumu hor ve hakir gören 12 Eylül Anayasası’ndan biran önce kurtulunmalıdır. Buradaki en önemli sorun sanki yeni anayasa ile toplumun bütün sorunlarının çözüleceği, bütün sıkıntılardan kurtulacağı gibi bir hava estirilmektedir. Bu yanlıştır. Terör, ekonomik sorun, işsizlik, cari açık gibi pek çok meselenin sebebi Anayasa değildir. Yeni anayasa sihirli bir değnek değildir. Yeni anayasada hakkında şu önerilerde bulunuyoruz: “İnanç ve fikir özgürlüğü tam olmalıdır. Küfür ve hakaret içermeyen düşünceler cezalandırılmalıdır. Yorumlanacak kavramlara yer verilmemelidir. Genelkurmay Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmalıdır.”

HASAN ÖZÜTEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.