Çumra Rehabilitasyon Merkezi hizmete başladı

Çumra Rehabilitasyon Merkezi hizmete başladı

Çumra'da 1993 yılında Huzur evi olarak yapımına başlanan ve 2008 yılında rehabilitasyon merkezi olması kararlaştırılan Çumra Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, aralık ayında zihinsel engellilere hizmet vermeye başladı.


Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Battal Bülbül, 13-60 yaş arası zihinsel engelli vatandaşların rehabilitasyon merkezinden yararlanabileceğini belirtti. 
Bina inşaatının ilk olarak huzur evi amaçlı yapılması nedeniyle bir çok fiziksel eksikliğinin bulunduğunu ifade eden Bülbül, ''Bunların giderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bahçe ve çevre düzenlenmesi için gerekli girişimleri yaptık. Merkezimizde oyun odası, faaliyet odası, fizik tedavi odası, bireysel odalar ve grup odaları bulunuyor. 31 hizmet personeli ve 3 idari personel ile 10 zihinsel engelli vatandaşımıza hizmet vermekteyiz'' dedi. 
Çumra Kaymakamı Adem Yazıcı, ''Bölgenin ilk ve tek rehabilitasyon merkezinin Çumra'da olması ilçemiz açısından bir kazanç. Zihinsel engelli ve kimsesi olmayan bakıma muhtaç vatandaşlarımızın uygun koşullarda yaşaması ve hayatlarını sürdürmesi en büyük isteğimizdir'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.