Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

Konya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Konya'da Vali Yakup Canbolat'ın makamında tebrikleri kabulüyle başlayan kutlamalar, Ferit Paşa Caddesi'nde devam etti. 

Canbolat, buradaki törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin 93 yıl önce bugün "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir" ifadesiyle ilan edildiğini söyledi.

Tarihin açık bir şekilde, Türk milletinin hak ettiği yeri almasının yolunun cumhuriyet olduğunu gösterdiğini belirten Canbolat, şunları kaydetti:

"Türk insanı, cumhuriyet sayesinde devletin tek ve gerçek sahibi olduğunun bilincindedir. Ulaşmamız gereken daha büyük hedefler vardır. Kirli oyunları boşa çıkaran bu millet, birlik içinde düşmanın hain girişimlerini daima bertaraf etmiştir. Dün olduğu gibi bugün de bugünden sonra da hainlerin üzerimizdeki planları bozulmaya mahkumdur. Son olarak 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, asil milletimizin devletimize sahip çıkma kararlığıyla geri püskürtülmüş ve dünyaya gereken mesaj verilmiştir."

Konuşmaların ardından ilköğretim ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen "cumhuriyet" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. 

Program, Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi sonrası düzenlenen tören geçişiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum