Cumhuriyet Bayramı Şölen Havasında Kutlanacak

Cumhuriyet Bayramı Şölen Havasında Kutlanacak

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Bayramı’nı şölen havasında kutlayacaklarını söyledi. Başkan Karalar, vatandaşları kutlamalara davet etti. Makamında basın toplantısı düzenleyen Karalar, gündemi değerlendirdi....

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Bayramı’nı şölen havasında kutlayacaklarını söyledi. Başkan Karalar, vatandaşları kutlamalara davet etti.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Karalar, gündemi değerlendirdi. Hem Ortadoğu’da hem de Türkiye'de yaşanan olayların cumhuriyetin önemini bir kez daha öne çıkardığını belirten Başkan Karalar, "Eğer ülkemiz bir ateş çemberi içerisinde değilse, eğer ülkemizde bu kadar olaylara, dış tahriklere rağmen hala kardeşçe bir yaşam sürdürülüyorsa, halkımız birbirine düşmüyorsa bu cumhuriyet sayesindedir. Ama gelen noktada hepimiz görüyoruz ki bir kuşatma yapılmak isteniyor. Yani içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle cumhuriyeti kutlamak çok önem arz etmektedir artık. Eskisinden daha çok önemlidir cumhuriyet bayramı kutlamak." dedi.

    Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının şölen havasında olacağını vurgulayan Karalar, halkı kutlamalara davet etti. Kutlamalara geçtiğimiz hafta Cumhuriyet’e yürüyen halkların türküleriyle başladıklarını ve bir konser düzenlediklerini açıklayan Karalar, "Dün Genco Erkal’ı getirdik, memleketimden insan manzaralarıyla devam ettik. Çok güzel bir oyunda, herkes zevk aldı. 29 Ekim’de de gençler için Gripin, herkes için Selda Bağcan’ı getiriyoruz. Olağanüstü bir şölen olacak. Tabi o gün bir meşale yürüyüşü olacak, Ziya Paşa Caddesi’ni Cumhuriyete yakışır bir biçimde donatıyoruz, oradan Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyeceğiz, orada da uzun süre insanların unutmayacağı bir şölen yaşayacak. 20 noktadan servis kaldıracağız." diye konuştu.

    KASIM AYINDA KIYIBOYU EVLERİ TESLİM EDİLECEK

    Konuşmasında İsmet Paşa Mahallesi’nde önceki belediye başkanı döneminde TOKİ işbirliğiyle başlanan ancak anahtar teslimi 1 yıl önce yapılmasına rağmen teslim edilmeyen Kıyıboyu evlerine de değinen Başkan Karalar, "Seyhan Belediyesi bir anlaşma yapmış, olayın hiçbir yerinde yok. Hiçbir yetkisi yok, hiçbir yaptırımı yok, bir karış orada toprağı da yok. Bütün haklarını TOKİ’ye devretmiş. Vatandaştan şikayet gelince 3 kez ben TOKİ’ye gittim konuştum. Sanıyorum bu ay teslim edeceklerini söylediler, umarım öyle yaparlar. Geçen gittiğimde iskân için başvuracaklarını söylediler. Bir de 2 bin 500 TL civarında bankalar komisyon istemiş. TOKİ başkanıyla görüştüm, borcu olmayanlar için cüzi bir miktar ödeyip tapularını alacaklar. Bunu bu cumhuriyet kutlamalarından sonra tekrar TOKİ ile görüşüp halka anlatacağım. Kasım gibi bize teslim edeceklerini bize beyan ettiler." ifadelerini kullandı.

Seyhan Belediyesi tarafından yapılan ruhsat iptalleri ve bununla ilgili Milletvekili Ali Demirçalı’nın açıklamasına da değinen Başkan Zeydan Karalar şöyle dedi: "Biz belediyede geçmişte olan olayları tabii ki inceleyeceğiz ve inceliyoruz. Burada gayri kanuni alınmış ruhsatların iptaliyle ilgili icraat yapıyoruz. Onu çıkaran da biziz, iptal eden de biziz, yargıya veren de biziz. Hadise yargıda olduğu için açıklamayı uygun görmedik, sayın vekilimiz çıktı erken açıkladı, bunu daha sonra konuşacağız. Sayın Vekilimizin bu işi açıklamasının nedenini ben bilmiyorum, ama sayın vekilimiz açıklamış bir şey demek durumunda değilim." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.