Cumhurbaşkanlığı: Kurumlar Arası Çatışma Artık Yerini Uyuma Bıraktı

Cumhurbaşkanlığı: Kurumlar Arası Çatışma Artık Yerini Uyuma Bıraktı

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekteri Mustafa İsen, yakın yıllara kadar kurumlar arası çatışmanın egemen olduğu idari yapının artık yerini herkesin gıpta ile baktığı uyumlu bir tabloya bıraktığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekteri Mustafa İsen, yakın yıllara kadar kurumlar arası çatışmanın egemen olduğu idari yapının artık yerini herkesin gıpta ile baktığı uyumlu bir tabloya bıraktığını kaydetti. İsen ‘‘Sayın Cumhurbaşkanımız bir orkestra şefi titizliği ve gayreti içinde bu anayasal görevini başarıyla ifa etmektedir.’’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanlığın 2014 yılı bütçesini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda anlattı. İsen, ‘‘Demokratik seçimle iktidara gelmiş yönetimlerde, yöneten ile yönetilen arasındaki açık, net, şeffaf ve hesap verebilirlik ilkelerine dayalı ilişki, ekonomik kararların uygulanmasındaki sürtünmeyi azaltır, uygulamaya konuların kararların maliyetini düşürüp getirisini yükselir. Yöneten ile yönetilen arasındaki güçlü güven duygusu, bazı hallerde kimi eksikliklere karşı hoşgörü geliştirebilir.’’ sözlerine verdi.

Türkiye’nin yöneten ile yönetilenin aynı dalga boyunda olduğu demokratik toplumlar arasında yer aldığını kaydeden Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, ‘‘Türkiye, baş döndürücü hız çağında, dünyada, özellikle de çevresinde olan biten son derece olumsuz şartlara rağmen yoluna emin adımlarla devam eden bir ülke konumundadır. Sağlıklı büyümenin sonucu olarak istikrar yakalanmış, bu tablo ülkemizin tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmiştir.’’ diye belirtti.

Bu istikrarın sağlanmasının en önemli şartlarından birisinin kurumlar arası uyum olduğunu ifade eden İsen, şunları söyledi: ‘‘Yakın yıllara kadar kurumlar arası çatışmanın egemen olduğu idari yapı, artık yerini herkesin gıpta ile baktığı uyumlu bir tabloya bırakmıştır. Kuşkusuz böyle bir olumlu tablonun ortaya çıkmasında herkes üzerine düşeni yapmış olmakla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız bir orkestra şefi titizliği ve gayreti içinde bu anayasal görevini başarıyla ifa etmektedir."

CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN FAALİYET RAPORU

Görevinde altıncı yılını tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çalışmaları ve faaliyetleri bilançosu da komisyon üyelerine aktarıldı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Gül, altı yıllık zaman diliminde toplam 113 ülke ziyaretinde bulunurken bu seyahatlerde beraberinde 4 bin 277 işadamı götürdü. Çankaya ve Tarabya Köşklerinde toplam 244 yabancı devam adamını kabul eden Gül, toplam yurtiçinde gerçekleştirdiği 288 seyahatlerde 71 şehre ziyaret gerçekleştirdi. Gittiği her ilde parti ayrımı yapmaksızın belediye başkanı ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresi dolana kadar Türkiye’deki tüm şehirlere ziyaret gerçekleştirmeyi hedeflediği kaydedildi. Türk dünyasına özel bir önem atfettiği belirtilen Gül’ün bu ülkelere toplam 19 ayrı ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.

KAMER GENÇ: TAKDİRİMİ DEĞİL YERGİMİ KAZANDI

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in sunumunda ‘‘Sayın Cumhurbaşkanım ortaya koyduğu çalışmalarla herkesin takdirini kazanmıştır.’’ sözlerine itiraz eden CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ‘‘Benim takdirimi kazanmamıştır. Benim yergimi kazanmıştır.’’ diye seslendi.

Cumhurbaşkanlığın 2014 Mali Yılı Bütçesi için öngörülen miktar 199 milyon 500 bin TL olarak tespit edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.