Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni'nin 78. sayısını yayımladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni'nin 78. sayısını yayımladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince Dezenformasyon Bülteni'nin 78. sayısı yayımlandı.

Bültende, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet ihalelerine yönelik iddialar, "YKS soruları sınavdan önce satıldı", "Hatay özerk yönetimi kuruldu ve başkanlığını Ebu Hassan Saidi devraldı", "Kulis Bilgisi" adı altında paylaşılan haberler, "Trabzon'da TOKİ inşaatında çalışan 6 Kürt işçi ırkçı saldırıya uğradı", "Tokat'ın Niksar ilçesinde 600 kişi şebeke suyundan zehirlendi", üzerinde "Suriye Görev Gücü" yazan aracın fotoğrafları ile ilgili manipülasyonlar ile "Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı eksiklikler giderilmeden açıldı, Çorlu benzeri bir facianın eşiğinden dönüldü" iddialarına yer verildi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet ihalelerine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen bültende, bahse konu ulaştırma ihalesinin, iddia sahiplerinin de kolayca eriştiği gibi kamuoyuna açık ve şeffaf bir ihale olduğu bildirildi.

İhalede herhangi bir usulsüzlük veya şaibe tespit edemeyen iddia sahiplerinin, haberlerinde herhangi bir dayanak gösterememesinin de dezenformasyonu açıkça gözler önüne serdiği belirtilen bültende, "İhalenin Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi'ne aykırı olduğu iddiası da dezenformasyondur. İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi'nin gereklilikleriyle uyum içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir." ifadesine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.