Cumhurbaşkanı Gül'den Kılıçdaroğlu'na ret

Cumhurbaşkanı Gül'den Kılıçdaroğlu'na ret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rize'de vatandaşlara seslenerek yaptığı konuşmada, 'Siz de bilirsinizki Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan benim en eski yol arkadaşım' dedi

Rize'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada vatandaşlara seslenerek yaptığı konuşmada, "Siz de bilirsinizki Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan benim en eski yol arkadaşım" dedi.

Gül konuşmasında, "Rize bir çok değerli başbakan ve bakan çıkartan bir şehir. Başbakan Tayyip Erdoğan benim en kıymetli arkadaşlarımdan. Sizlerin huzurunu, mutluluğunu arttırmak için gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Gül, Rize Valiliği'nde yaptığı açıklamada ise, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu belirterek barışçıl, şiddete kaçmayan tüm eylemlerin demokratik hak olduğunu söyledi.

Gül, Taksim olaylarının çevre ülkelerdeki olaylarla karşılaştırılmasını da eleştirdir.

Gül, "İtirazı olana kulak vermek hepimizin görevidir. Şiddete dünyanın hiçbir ülkesinde izin verilmez. New York'ta da izin verilmez, Paris'te de izin verilmez" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA RET

Gül, Kılıçdaroğlu'nun zirve önerisine de, "Sayın Kılıçdaroğlu'yla görüşmüştüm. Bütün siyasi parti liderlerini bir araya getirmek de olabilir. Ama ben neticeye bakarım. Ama şu anki atmosfer içinde liderleri bir araya getirmek çözüme katkı vermez. Liderlerle bire bir görüşmek daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

DÜNYA MEDYASINA GEZİ MESAJI 

Gül, "Türkiye açık bir toplum, demokratik bir ülke. Demokratik standartları batı standartında bir ülke. Mahkemeleri var. Uluslararası camiaya, basına seslenmek istiyorum. Ortadoğu'da olaylar oldu, herkesi heyecanlandırdı. Türkiye'deki olaylarla benzerklik kuruluyor ama bu çok yanlış. Oralarda çok partili hayata geçilsin gibi talepler vardı, Türkiye’de böyle bir şey yok.

Barışçıl, şiddete karışmayan her türlü gösteri demokratik haktır ama şiddetle, eğer bütün vatandaşların hayatını rahatsız edici, hiçbir kural tanımayan şekilde yapılırsa demokratik hak olarak görülemez" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.