Cumhurbaşkanı Gül, 'Kuş Dili' İle Karşılandı, Kemençe İle Poz Verdi

Cumhurbaşkanı Gül, 'Kuş Dili' İle Karşılandı, Kemençe İle Poz Verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Giresun’un Çanakçı ilçesi Kuş köyü sakinleri tarafından 'kuş dili' ile gösteri ile karşılandı, kemençe çaldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Giresun’un Çanakçı ilçesi Kuş köyü sakinleri tarafından 'kuş dili' ile gösteri ile karşılandı, kemençe çaldı. Giresun ziyaretine Bulancak’ta inşa edilen taş camiyi ziyaret ederek başlayan Abdullah Gül'e, burada vatandaşların yoğun ilgi gösterdi. Camiyi inceleyen Cumhurbaşkanı daha sonra valiliğe geçti.

    Valilik binası önündü toplanan vatandaşları selamlayan Gül, burada vatandaşlarla ayak üstü görüştü. Ardından kürsüye çıkarak vatandaşlara kısa süre konuşan Gül, Giresun’a 38 yıl sonra cumhurbaşkanı olarak ziyaret gerçekleştirildiğini dile getirdi. Kürsüye gelen Giresun’un Çanakçı ilçesi Kuş köyü sakinleri kuş dili ile kısa bir gösteri yaptı. Kürsünün karşısındaki üst geçitte bulunan vatandaşlarla kuş dili vasıtasıyla karşılıklı konuşan köylüler Gül’ü kuş dili ile selamladı. Kısa gösterinin ardından Kuş dili köylüleri Cumhurbaşkanı Gül’den kuş dilini koruması ve sahip çıkmasını istedi.

    Konuşmanın ardında Gül’e kemençe hediye edildi. Kemençeyi inceleyen Gül kemençeyi çalarak foto muhabirlerine poz verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.