Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD ile ilişkileri geliştirmeyi ümit ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD ile ilişkileri geliştirmeyi ümit ediyoruz

“Amerikan yönetiminin eninde sonunda ülkemize yönelik yanlış bakış açısını düzelteceğine inanıyorum. İnşallah, en kısa sürede aramızdaki meseleleri çözüp, Amerika ile yeniden stratejik ortalık ruhuna uygun ilişkiler geliştirmeyi ümit ediyoruz”

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisinde (TBMM) 27. Dönem 2. Yasama Yılı başladı. Genel Kurul, TBMM Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasama yılının açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap etti. 23 Nisan 1920’den bugüne Meclis çatısı altında görev yapan milletvekillerini saygıyla yad eden Erdoğan, “Meclisimizin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere TBMM üyelerinden ahirete irtihal edenleri rahmetle anıyorum.” diye konuştu.  Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti: “Terör örgütlerini kullanarak ülkemize diz çöktürmeye çalıştılar. Darbe yapmaya teşebbüs ettiler.”

AVRUPA İLE SIKINTILI SÜRECİ GERİDE BIRAKIYORUZ

Erdoğan, her devlet gibi Türkiye’nin de kimi ülkeler ve uluslararası kurumlarla ilişkilerinde inişler çıkışlar yaşanabildiğini dile getirdi. Erdoğan, şunları söyledi: “Avrupa Birliği tam üyelik sürecinde ülkemize yapılan haksızlıklar ve uygulanan çifte standart karşısında elbette sessiz kalamazdık. Avrupa ile yaşadığımız bu sıkıntılı süreci yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Türkiye’nin, Avrupa Birliğine tüm taahhütlerini, uğradığı haksızlıklara rağmen yerine getirmeye devam etmesi elimizi güçlendirdi.”

“ÜLKEMİZE YÖNELİK YANLIŞ BAKIŞ AÇISINI DÜZELTECEĞİNE İNANIYORUM”

Bir başka önemli sorun alanının ABD ile ilişkiler olduğunu aktaran Erdoğan, stratejik ortak olarak uzun bir geçmişe sahip olunan ABD’deki mevcut yönetimin, hiçbir mantıki, siyasi ve stratejik tutarlılığı olmayan bir şekilde Türkiye’yi hedef almasının kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti. “Amerikan yönetiminin eninde sonunda ülkemize yönelik yanlış bakış açısını düzelteceğine inanıyorum” diyen Erdoğan, ABD ve Türkiye’nin karşılıklı menfaatinin, arasındaki ilişkinin, sözde değil özde stratejik ortaklık çerçevesinde güçlenerek devam etmesini gerektirdiğinin altını çizdi. Erdoğan, “Henüz arzu ettiğimiz seviyeye gelmemiş olsa da, ortak bir anlayışa ulaşma yolunda ilerleme kaydetmeye başladığımızı söyleyebiliriz. İnşallah, en kısa sürede aramızdaki meseleleri çözüp, Amerika ile yeniden siyasi ve ekonomik alanlarda stratejik ortalık ruhuna uygun ilişkiler geliştirmeyi ümit ediyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAHÇELİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı yeni yasama yılı açılış konuşmasının ardından, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

KİMSE MECLİS’İN SESİNİ KISAMAZ

TBMM Başkanı Binali Yıldırım ise yasama yılı açılışı dolayısıyla yaptığı konuşması öncesi mikrofonda ses kontrolü yaparak, “Kimse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sesini kısamaz” ifadesini kullandı. Yıldırım, yeni dönemin ve bu dönemde yapılacak çalışmaların, kanunların, millet, ülke ve gönül coğrafyasında yaşayanlar için hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum