Cuma hutbesinde Kudüs’e yer yok

Cuma hutbesinde Kudüs’e yer yok

Bugün camilerde okunan Cuma hutbesinde “Yüzyılın işgali” olarak tanımlanan Kudüs ve Filistin meselesi hakkında bir ibarenin bile olmaması vatandaşların tepkisini çekti

ABD Başkanı Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri ortak basın toplantısı ile sözde Orta Doğu barış planını açıklamıştı. ABD yönetiminin İsrail-Filistin meselesine sözde çözüm bulmak için hazırladığı 80 sayfalık sözde 'Barış Planı', Filistin topraklarındaki İsrail işgalini güçlendirecek maddeler içeriyor.

Açıklanan maddeler İslam dünyasında ve ülkemizde geniş kesimler tarafından tepki görmüş, siyasiler ve STK temsilcileri tarafından art ardına kınama açıklamaları yayınlanmıştı.

Bugünkü cuma hutbesinde ise Filistin ve Kudüs meselesi ile ilgili bir kelime bire yer almadı. Cuma hutbesinin konusu geçtiğimiz günlerde yaşanan Elazığ-Malatya depremi nedeniyle “Afetlere karşı bilinç” olarak belirlendi.

Hutbelerde İslam dünyasının önemli bir derdi ve güncel problemi ile ilgili bir söz duymayan Müslümanlar duruma tepki gösterdi. Merhaba Gazetesi’ni arayan birçok vatandaş Diyanet’in Filistin meselesine duyarsız kalmasını eleştirerek, “Yazıklar olsun” ifadelerinde bulundu.

FİLİSTİN MÜFTÜSÜ:İBRET ALMADINIZ MI?

Öte yandan Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescid-i Aksa'daki cuma hutbesinde 'Yüzyılın Anlaşması' ismi verilen felaket planına tepki gösterdi.

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelediği sözde barış planının Filistin davasını tasfiye etmeyi hedeflediği belirtti.

Arap ve İslam dünyasına Kudüs ve Filistin'e sahip çıkma çağrısı yapan Şeyh Hüseyin, Filistin halkı ve Filistinli taraflara da birlik olmanın öneminden söz etti.

Arap ülkelerinin Filistin davasını yalnız bırakmamaları gerektiğini vurgulayan Şeyh Hüseyin, "Bugün Kudüs'ü hedef alanlar yarın sizi hedef alacaklar. Irak'ı yıktıklarında bunu görmeniz gerekiyordu. İşte Suriye'yi de yıktılar. İbret almadınız mı?" ifadelerini kullandı.

merhabahaber.com / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum