Çukurova Üniversiteli 3 Bilim İnsan, Ab Horizon 2020 Projelerine Hakem Seçildi

Çukurova Üniversiteli 3 Bilim İnsan, Ab Horizon 2020 Projelerine Hakem Seçildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Horizon 2020 Araştırma ve İnnovasyon Programı çerçevesinde, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Nazan Koluman, Prof.Dr. Di...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Horizon 2020 Araştırma ve İnnovasyon Programı çerçevesinde, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Nazan Koluman, Prof.Dr. Dilek Bostan Budak ve Prof.Dr. Zeynep Zaimoğlu Avrupa Birliği Horizon 2020 projelerine hakem olarak seçildi.

Avrupa Birliği Horizon 2020 Araştırma ve İnnovasyon Programı çerçevesinde Avrupa Birliği Horizon 2020 Projelerinin Türkiye tarafı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ilan edilen hakemlik görevine, Çukurova Üniversitesi Era-Net programı kapsamında özgeçmişleriyle birlikte başvuru yaptı. Özgeçmişlerin incelenmesinden sonra Bakanlık tarafından Prof. Dr. Nazan Koluman “Sürdürülebilir Hayvancılık”, Prof.Dr. Dilek Bostan Budak “Hayvancılık Ekonomisi” ve Prof.Dr. Zeynep Zaimoğlu “Çevre” konularında uzman hakem adayı olarak Brüksel’e gönderildi.

3 İSİMDE ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDEN

Bakanlık tarafından 3 ismin de Çukurova Üniversitesinden seçilmesinin önemli olduğunu belirten akademisyenler, AB üyesi diğer ülkelerinde kendi adaylarını belirlediği 12 kişilik bir hakem heyeti oluşturuldu.

Hakem heyetine seçilen Prof. Dr. Koluman, Prof. Dr. Budak ve Prof. Dr. Zaimoğlu şunları kaydetti;

“Avrupa Birliği Fonları araştırmacılar için oldukça önemli bir kaynak. Bu fonlardan ülke olarak çok az yararlanıyoruz. Projelerin bile bu kadar zor kabul edildiği bir platformda hakem olarak seçilmemiz oldukça onur verici. Çukurova Üniversitesi’nden giden üç ismin de hem Bakanlık hem de Brüksel tarafından yetkin görülmesi ve hakem olarak seçilmemiz bizi çok mutlu etti.Bizden sonraki kuşağın ülkemizi ve Üniversitemizi temsil etmeleri açısından bir yol açtığımızı düşünüyoruz. Akademisyen olarak bu tip çalışmalarda yer almak, doğru işlerle anılmak, Üniversitemizi doğru bir şekilde temsil etmek bizim için çok önemli. Bizden sonra bu tip görevlerde Üniversitemiz araştırıcılarının daha fazla olması en büyük temennimiz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.