Çözüm ittifaksa yaparız

Çözüm ittifaksa yaparız

Büyük Birlik Partisi ziyaretinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Kesinleşmiş bir şey yok ama bizler kardeşleriz. Eğer milletin derdine deva olacak çözüm yolu ittifaksa onu yapmadığımız takdirde vebal altında oluruz” dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi makamında ziyaret etti. Büyük Birlik Partisi Genel Merkezinde yapılan görüşmeye her iki partinin genel başkanları ve yöneticileri katıldı. Yapılan görüşmeler sonrasında her iki lider de basın toplantısı düzenledi. Her iki lider de ittifak konusunu parti tabanlarının onayına sunacaklarını söylediler. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partimiz bir annenin iki oğludur. Özü itibariyle bizler kardeşleriz. Türkiye'de hepimizin ortak vatanı” dedi. Kamalak, “Çözüm konusunda ekiplerimiz çalışmalar yapıyor. Önümüzde bir seçim var. Bu seçim Türkiye’nin problemlerini çözme bakımından son derece önemlidir. Bu önemli problemlerin çözmek konusunda da her iki partimizin bir kısım değerli mensupları bir araya gelerek çalışmalar yapacaklar. Fazla uzak olmayan önümüzdeki günlerde inşallah parti merkezlerine sunacaklar” diye konuştu.

BİZLER KARDEŞİZ

Alınmış bir ittifak kararın olup olmadığının sorulması üzerine Kamalak, “Hâlihazırda kesinleşmiş bir şey yok. Ama dediğimiz gibi bizler kardeşleriz. Eğer milletin derdinde deva olacak çözüm yolu ittifaksa onu yapmadığımız takdirde vebal altında oluruz diye düşünüyorum” dedi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise “Saadet Partimiz ile başından beri hep bir diyalog içerisinde olduk. Görüş alış verişi içerisinde olduk. İster Türkiye’nin demokratikleşme süreçlerinde, anayasa yapım sürecinde, ister referandum sürecinde, kritik meselelerde hep istişare ettik. Hep uzlaşmacı, birleştirici bir dil ve üslup kullandık” dedi. Destici, mevcut siyasi partiler yasası ve demokratik seçim kanunun darbe ürünü olduğunu ifade eden Destici, “Büyük Birlik Partisi olarak biz bütün kesimlere çağrı yaptık. Dedik ki bu seçimlerde bir milli güç merkezi oluşturarak, iktidar partisinin içindekiler de yelpazenin sağındaki diğer partilerle görüşebileceğimizi, iş birliği yapabileceğimizi, bu konuda hiçbir kompleksimizin olmadığını çok açık yüreklilikle dile getirdik” diye konuştu. Destici, “Bu çabalarımız inşallah hayırlı neticeler verir devletimiz adına, milletimiz adına ve camialarımız adına” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.