Coşar: Hakim Ve Savcı Maaşlarına Yapılan Zam Düpedüz Siyasi Rüşvettir

Coşar: Hakim Ve Savcı Maaşlarına Yapılan Zam Düpedüz Siyasi Rüşvettir

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Balıkesir Şubesi Sekreteri Özgül Erdem Coşar, siyasi iktidarın emekçilerin lehine açıklamalarının her zaman olduğu gibi HSYK seçimleri öncesinde yine tersi olduğunu ve altından Çapanoğlu...

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Balıkesir Şubesi Sekreteri Özgül Erdem Coşar, siyasi iktidarın emekçilerin lehine açıklamalarının her zaman olduğu gibi HSYK seçimleri öncesinde yine tersi olduğunu ve altından Çapanoğlu çıktığını söyledi. Coşar, "Hükümetin, HSYK seçimleri öncesi hakim ve savcıların maaşlarına yapacağı 1.115 liralık zam düpedüz siyasi rüşvettir. Seçim ekonomisi, seçim yatırımı pratiklerine alışkın olan emekçiler, alışkın olmadıkları seçim yatırım kavramı ile de tanışmışlardır." dedi.

Büro Emekçileri Sendikası Balıkesir Şubesine üye bir gurup Balıkesir Adliyesi önünde toplanarak hükümetin HSYK seçimleri öncesi hakim ve savcıların maaşlarına yapacağı zamma ilişkin basın açıklaması yaptı. Sendika adına açıklama yapan Şubesi Sekreteri Özgül Erdem Coşar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından kamuoyuna açıklanan tasarının bugün Meclis'e sevk edilmesinin beklendiğini bildirdi. Tasarı ile hakim ve savcıların maaşlarına 1.115 lira seyyanen zam yapılacağını ifade ederek, "Bunun dışında sicil affı, hukuk fakültesi mezunu olmayan idari yargı hakim ve savcılarına hukuk fakültelerine sınavsız giriş hakkı ve hakim ve savcıların silah edinmelerinin kolaylaştırılması maddeleri bulunuyor." dedi.

Siyasi iktidarın emekçilerin lehine açıklamalarının ve müjdelerinin her zaman olduğu gibi bu konuda da tam yine tersi olduğunu ve altından Çapanoğlu çıktığına dikkat çeken Coşar, "Seçim ekonomisi, seçim yatırımı pratiklerine alışkın olan emekçiler, alışkın olmadıkları seçim yatırım kavramı ile de tanışmışlardır. Öteden beri yargıyı, iktidarlarını sağlamlaştırmak ve güvence altına almak için kullanan bu anlamda kendi yargısını oluşturmaya çalışan AKP ve Adalet Bakanlığı'nın attığı adım yapacağı uygulama HSYK seçimleri öncesinde hakim ve savcılara sunulan düpedüz siyasi rüşvettir. Sonuç olarak yargı personeli 15 bin hakim ve savcıdan ibaret görülmüş, 54 bin yargı emekçisi yine yok sayılmıştır. Filler tepişirken çimenler ezilmeye devam etmiştir." dedi.

Tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi yargı hizmetinin de bir bütün olduğunu belirten BES Balıkesir Şubesi Sekreteri, son yıllarda farklı ücret uygulamalarıyla zaten bozulan iş barışı ve iş huzurunun yeni düzenlemeyle hakim ve savcılarla diğer yargı emekçileri arasındaki ücret uçurumunun daha da artacağını işaret etti.

Eşitlik ve adalet gibi kavramların içinin boşaltıldığı yerde verilecek adalet hizmetinin meşruluğunun tartışmalı olacağına dikkat çeken Özgül Erdem Coşar, hakim ve savcılara seslenerek haklı taleplerine destek vermelerini istedi.

Balıkesir Adliyesi önünde basın açıklaması yapan BES üyeleri sık sık, "Sosyal devlet, sosyal adalet", İnsanca yaşam demokratik Türkiye", "Hükümet yasayı al başına çal", "Birleşe birleşe kazanacağız" şeklinde slogan attı. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.