Çorum'da Evleri Yanan Vatandaşlar İçin Konteyner Evler Kuruldu

Çorum'da Evleri Yanan Vatandaşlar İçin Konteyner Evler Kuruldu

Çorum'un Bayat ilçesi Çukuröz köyünde geçen hafta çıkan yangında evlerini kaybeden 29 vatandaş için konteyner evler kuruldu. Bayat Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama da yangının İsmail adlı bir vatandaşın evinde başladığı belirtildi....

Çorum'un Bayat ilçesi Çukuröz köyünde geçen hafta çıkan yangında evlerini kaybeden 29 vatandaş için konteyner evler kuruldu.

Bayat Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama da yangının İsmail adlı bir vatandaşın evinde başladığı belirtildi. Yangının rüzgarında etkisi ile diğer evlere sıçradığı ifade edilen açıklama da yapılan ilk incelemeye göre yangının elektrik tesisatından kaynaklandığının çıktığı kaydedildi.

İhbar üzerine ilk olarak Bayat Belediyesi'nin 3 itfaiye aracı ile müdahaleye başladığı ifade edilen açıklamada, ''Sonradan Çankırı, Kastamonu, Amasya, Ankara, Çorum il merkezi, İskilip, Kargı ve Osmancık ilçelerinden gelen toplam 13 itfaiye, 9 arazöz,1 dozer,1 eskavatör, 1 kepçe ile yangın saat 01.30'da kontrol altına alınmıştır. İlçe Kaymakamlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda söndürülen yangında 120 kamu personeli görev almıştır. Yangın gecesi çalışmaların sağlıklı yürütülebilmesi için köyümüzdeki tüm çocuklar köyümüz okulunda öğretmenlerimizin gözetimi altında tutulmuştur. 2 ambulansın hazır beklemesine rağmen Allah'tan afette ölen yada yaralanan olmamıştır. İl AFAD ekiplerinin ön hasar tespitine göre 27 konut tamamen yanmış,1 konut ise az hasar almıştır. Toplam 30 aileden 133 birey mağdur olmuştur. '' denildi.

Yangın sabahından itibaren 3 gün süreli sıcak yemek dağıtıltığını kaydeden kaymakamlık, Kızılay tarafından 30 adet çadır kurulduğunu, yeteri miktarda yatak ve battaniye dağıtıldığını aktardı.

AFAD tarafından 30 adet konteyner ev ile yeteri kadar seyyar duş ve tuvalet yerleştirildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Afetzede ailelere biner TL yardım yapılmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 25 mağdur öğrencinin eğitimi için gerekli okul kıyafeti, ders kitabı, kırtasiye gibi tüm ihtiyaçları karşılanmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 2 uzman, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 2 rehber öğretmen psikolojik destek amacıyla görevlendirilmiştir. Ayrıca geçici sağlık ocağı kurulmuştur. Şu anda 1 doktor, 2 hemşire ve 1 ambulansla hizmet vermektedir.''

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.