Çok boyutlu çözüm gerekli

Çok boyutlu çözüm gerekli

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, toplu ulaşımda insanların mağduriyetini ortadan kaldıracak çok boyutlu çözümün önemine dikkat çekti

KÜLTÜR MERKEZİ VE UCUZ SU MESELESİ
‘Mevlâna Kültür Merkezi’ni 100 günde tamamladığımızı biliyor musunuz?’ deniliyor. Biz Sayın Başbakan’la beraber 2003 ihtifalini Mevlâna Kültür Merkezi’nde birlikte takip ettik, birlikte açılışını yaptık. ‘Büyükşehirler içerisinde en ucuz suyu biz veriyoruz diyorlar. İnsaf! 50 kuruşluk su 2 liraya çıkmış, 2 ayda giden fatura 25 günde gitmeye başlamış! En son ucuz su lafını ağzına alacak son yönetim bu yönetimdir.”

BALIK İSTİFİ YOLCULUKLA MİLLETE EZİYET “Toplu ulaşım araçlarında insanların tabiri caizse balık istifi gibi yolculuk yaptığını görürsünüz. Bizim dönemimizde tramvayı yenilemek ekonomik olmazdı. Fakat siz aradan 20 yıl geçmiş olmasına rağmen hala bu sistemi hiçbir iyileştirme yapmadan, hiçbir heyecan getirmeden devam ettiriyorsanız, sizin toplu ulaşımda yaptığınız bir rahatlama yoktur. Billboardlara bakarsan yeni otobüsler yolda. Otobüsler 5 yıldır yoldaydı da yeni gelecek.”

ULAŞIM BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINMALI
“Konya’nın mücavir alan sınırlarının da genişletilmesiyle banliyö sistemlerinin devreye girmesi gerekebilir. Çünkü Kaşınhanı mahalle olmuştur. Kaşınhanı ile 2. Organize Sanayi’nin arası 40 kilometreye yakın bir mesafedir. Siz bu mesafeyi; sanayi bölgenizle-mahallenizi birbirine bütünsel bir çalışmayla bağlayabilirsiniz. Burada raylı sistem, metrobüs, otobüs, diğer taşıma araçları devreye girmeli, şehrin ulaşımını bir bütün olarak ele almalıdır.”


RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN >>>>
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum