Çocuklarla gelen bereket

Çocuklarla gelen bereket

23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri çerçevesinde 40 ülkeden Konyaya gelen çocuklar adeta neşe kaynağı olurken, esnafın da yüzünü güldürdü

23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri çerçevesinde 40 ülkeden Konya’ya gelen çocuklar adeta neşe kaynağı olurken, esnafın da yüzünü güldürdü. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen çocuklar ise Konya’daki etkinlikleri çok beğendiklerini söyledi

 

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için 40 ülkeden gelen çocuklar, Konya’ya bereket getirdi. Gelen çocuklar otelleri ve Mevlana Müzesi’ni doldururken, esnafta satış sezonunu açtı. Kutlamalar çevresinde Konya’da bulunan çocuklar Mevlana Müzesi’ne akın etti. Festival kapsamında Türkiye’nin çeşitli yerlerinden aileleriyle birlikte çocuklar da Konya’ya geldi. 40 ülkeden gelen çocuklar Türkiye’deki çocukları da Konya’ya çekmiş oldu. Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’da 23 Nisan’da Konya’da bulunan çocuklara eşlik etti. Konya’da bulunan otellerde doluluk oranı ciddi seviyede artarken, Mevlana civarı esnafları da çocukların gelmesi ile birlikte sezonu açtı. Bursa’dan festivale katılmak için ailesi ile birlikte Konya’ya geldiklerini aktaran ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Melike Can, festival sayesinde farklı ülkelerden çocuklarla tanıştığını belirtti. Memleketine döndüğü zaman anlatacak birçok şey yaşadığını söyleyen Can, “Anneme ve babama beni buraya getirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Birbirinden farklı çocuklar tanıdım. Hepsi çok iyiler. Konya’da birçok etkiliğe katıldım. 3 gündür buradayım, o kadar güzel şeyler yaşadım ki hep burada kalmak istiyorum” dedi. Isparta’dan, etkinlikleri için sınıf arkadaşları ile birlikte Konya’ya gelen Oğulcan Kır ise, Konya’yı çok beğendiğini ifade etti. İlk defa bu kadar büyük bir 23 Nisan kutlaması gördüğünü dile getiren Kır, “Buradaki festivalleri heyecanla izledik. Çok güzel oyunlar ve yürüyüşler yapıldı. Yabancı ülkeden gelen çocuklar ise kutlamaları daha da güzelleştirmiş. Hayran bir şekilde memleketimize döneceğiz” ifadelerini kullandı.

ESNAFIN HAFTASI BEREKETLİ GEÇTİ

Mevlana Müzesi civarı hediyelik eşya satıcısı Mehmet Yılmaz, çocukların bereket getirdiğini söyledi. Çocukların paralarının yettiği kadar ufak tefek hediyelik eşyalarla memleketlerine döndüklerini ifade eden Yılmaz, “23 Nisan kutlamaları kapsamında müze civarında bulunan tüm esnaf arkadaşların satışları genel olarak arttı. Bizlerde çok şükür iyi satışlar yapıyoruz. Yabancı çocuklar paraları yettiği kadar bir tane Mevlana hatırası alıyor” diye konuştu. Ağırlıklı olarak Türkiye’ni çeşitli yerlerden aileleriyle birlikte Konya’ya gelen çocuklara satış yaptıklarını dile getiren Yılmaz, hatıra amaçlı kitap, çanta, kolye, biblo, tablo gibi ürünler sattıklarını kaydetti.

MEVLANA ŞEKERİNİ DÜNYA TATTI

40 ülkeden gelen çocuklar Mevlana şekerine de büyük ilgi gösterdi. Konya’ya gelenlerin tatmadan gitmediği Mevlana şekerini gelen çocuklar ile birlikte tüm dünya tattı. Mevlana şekeri satışı yapan Reşat Vural, yabancı çocukların Mevlana şekerini beğeniyle tükettiklerini söyledi. Vural, “Yabancı çocukların bulunduğu süre zarfında ciddi miktarda Mevlana şekeri sattık. Buraya gelen çocuklar merak ettikleri için Mevlana şekerini tattılar ve çok beğendiler. Kimileri tadımlık, kimileride ülkelerindeki yakınlarına götürmek için şeker aldılar. Çocuklar sayesinde Mevlana şekeri 40 ayrı ülkeye taşındı” ifadelerini kullandı. Vural, esnaf olarak bereketli bir Nisan ayı geçirdiklerini sözlerine ekledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.