Çocukların tabiatlarını değiştirmeye çalışıyoruz

Çocukların tabiatlarını değiştirmeye çalışıyoruz
Prof. Dr. Aliye Mavili Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde (NEÜ) bir konferans verdi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Birey ve Toplum Sorunları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aliye Mavili Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde (NEÜ) bir konferans verdi. Birey ve Toplum üzerine değerlendirmelerde bulunan Mavili, renkli sunumuyla öğrencilerin dikkatini çekti.

NEÜ ve Selçuk Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünde okuyan öğrencileri bir araya getiren programa NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kübra Küçükşen, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Karapınar, Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerife Didem Kaya, Sağlık Bilimleri Fakülte Sekreteri Ali Altunyaldız, Selçuk Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden hocalar ve diğer konuklar katıldı.

11.20160527095511.jpg

ÖTEKİYLE İLETİŞİM ÖNEMLİ

Prof.Dr.Aliye Mavili, birey olmak, bilinçli olmak gibi konulara değindi, düşünsel anlamda öğrencilerin kendilerini nasıl geliştireceklerine dair anekdotlar paylaştı. Ötekiyle iletişimin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Aliye Mavili, kadın erkek ilişkilerine dair de önemli bilgiler verdi. Erkeklerin sol yarımkürelerindeki baskınlığın onların mantık abidesi olmalarını sağladıklarını belirten Mavili, kadınlarda ise beynin duygulara yönelik çalıştığını yani sağ yarımkürenin etkin olduğunu belirtti.

İlişkilerde yetersiz disiplin, aşırı sevgi, aşırı disiplin, yetersiz sevgi gibi kavramlara da değinen Mavili, ailede çocuğa gösterilen davranışların ileride iyi ya da kötü karşılığını bulduğunu kaydetti. Mavili, “Ötekini olduğu gibi kabul eden bir erdemli ilişkide ancak gerçek sevgi ilişkisi kurulduğu görülür. Hep çocukların tabiatlarında olan özellikleri değiştirmeye çalışıyoruz. Mesela çocuğun hırsızlık yapması değiştirilmesi gereken bir davranıştır ancak az konuşmak gibi bir karakteristik özelliği değiştiremezsiniz” ifadelerine yer verdi. Ötekiyle iletişimde hangi bağlamlara dikkat edilirse daha sağlıklı ilişki kurulacağına dair deneyimlerini paylaşan Mavili, çalışma kavramına da değindi ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Karşılıklı soru cevap bölümünün ardından program sona erdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

5-2.20160527095401.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.