Çocuk Şenliği'nde buluştular

Çocuk Şenliği'nde buluştular

İl müftülüğü ile ilçe merkez müftülüğü tarafından organize edilen ‘Hüseyin Goncagül ile Yaz Kuran Kursları Çocuk Şenliği’, binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleşti

Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşen şenliğe Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, İl Müftü Vekili Muhammed Lütfi Ketenci,  merkez ilçe müftüleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

"Kur'an'ın Anlam Dünyası İle Buluşalım" sloganıyla 2015 eğitim öğretim yılında yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftü Vekili Muhammed Lütfi Ketenci, “Rabbimizin kitabı olan Kur’an-ı Kerim, dini bilgileri öğrenmek için ve yaz tatilinde bu fırsatı elde edebilmek için bizlere bahşedilmiştir. Yaz kuran kurslarımız, cami, çocuk ve kurs üçlüsünü bir araya getirerek bazı dini bilgilerin nasıl olacağını ve nasıl uygulanacağını öğretiyor. Biz Kur’an- ı Kerim’de yalan söylememeyi, ölçü ve tartıda hile yapmamayı, birbirimize dürüst davranmayı, sözümüzde durmayı ve onu anlamayı öğreniyoruz. Yaz kuran kursları şenliği biz Müslümanların dünyasını şenlendirdiği gibi gerçek ahret şenliğine bizleri kavuşturacaktır” dedi.

muftu-008.jpg

Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz ise, “ Çocuklarımız en değerli varlıklarımız. Onlara iyi bir eğitim vermek hepimizin en büyük sorumluluğu ve görevi. Bu bağlamda okullarda verdiğimiz örgün eğitimin yanı sıra çocuklarımıza, yaz tatillerini değerlendirmeleri için farklı konularda da eğitimler veriyoruz. Bu senede ilçe müftülüklerimizin bünyesinde çocuklarımız Kur’an Kurslarında eğittik” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından Hüseyin Goncagül ve ekibi çocukların hafızalarında kazınacak bir gösteriye imza attı. Çocuklara gösteri esnasında eğitici sorularda sorularak çeşitli hediyeler verildi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum