Çocuk Oyun Şenliğinde Belediye Başkanı Ve Bürokratlar Yumurta Yarışması Yaptı

Çocuk Oyun Şenliğinde Belediye Başkanı Ve Bürokratlar Yumurta Yarışması Yaptı

Bursa'da düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ile günlerinin büyük bölümünü bilgisayar başında geçiren çocuklar, teknoloji olmadan da eğlenmenin yolunu öğrendi. Bursa’nın tüm ilçelerinden gelen çocuklar yakartop, istop, mendil...

Bursa'da düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ile günlerinin büyük bölümünü bilgisayar başında geçiren çocuklar, teknoloji olmadan da eğlenmenin yolunu öğrendi. Bursa’nın tüm ilçelerinden gelen çocuklar yakartop, istop, mendil kapma, halat çekme, yumurta taşıma ve sek sek gibi oyunlarla doyasıya eğlencenin keyfini çıkardı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de çocuklarla birlikte oyunlar oynadı.

17 ilçede bin 500 öğrenci Bursa Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nde buluştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü işbirliğiyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen şenliğe katılan çocuklar, yakartop, istop, mendil kapma, halat çekme, yumurta taşıma ve sek sek gibi geleneksel oyunları oynayarak gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nde çocukları bu keyifli günlerinde yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geleceğin teminatı olan çocukların idealist, sağlıklı, sporcu ve donanımlı olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Fuaye alanını dolduran çocuklara seslenen Başkan Altepe, "Geleceğin Bursa ve Türkiye’sini birlikte inşa edeceğiz. Bu nedenle sizlerin çok güzel yetişmesi gerekiyor. İdealist olmalısınız, sağlıklı ve sporcu olmalısınız. Boş zamanlarını kötü alışkanlıklarla değil, sporla iç içe değerlendirmelisiniz. Bu nedenle okullarınıza spor salonları yapıyoruz, kullanmanız için bilim merkezleri yapıyoruz. Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olmamıza rağmen en fazla spor yatırımını biz yaptık. Bu tesislerin dolu dolu kullanılmasını istiyoruz. Burada olduğu gibi bu yıl içinde düzenleyeceğimiz etkinliklerle 161 bin çocuğumuzu sporla buluşturmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici ve Başkan Recep Altepe, çocuklarla birlikle oyunlara eşlik etti. Çocuklarla birlikte yakartop, halat çekme, mendil kapmaca ve yumurta taşıma oyunlarını oynayan Başkan Altepe, ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.