Çocuğunuzla oyun oynayın

Çocuğunuzla oyun oynayın

Özel Gençlik İlkokulu Müdürü Barış Çağlayan Çakır, “Oyun, çocuğun sağlıklı birey olmasında önemli bir unsurdur” dedi

Augustus Butik Otel'de düzenlenen basın toplantısına Özel Gençlik İlkokulu Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Enderun Liseleri Müdürü Said Turgut ve Özel Gençlik Anaokulu Müdürü Aliye Duman katıldı. 7 Ocak Cumartesi günü Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda gerçekleştirilecek olan seminer öncesi bilgiler veren Özel Gençlik İlkokulu Müdürü Barış Çağlayan Çakır, “Seminer ile katılımcıların çocukları ile kaliteli vakit geçirmek adına kendilerini geliştirmelerini ve deneyimlerini en üst düzeye taşıyacak bilgi ve beceriler kazanmalarını hedefliyoruz” dedi.

OYUNU ANLAMAK ÇOCUĞU ANLAMAKTIR

Gençlik Eğitim Kurumu'nun amacının öğrenen öğretmenler, öğrenen eğitimciler ve öğrenen anneler kültürünü oluşturarak; çocukla ilgilenen tüm bireylerin kendilerini geliştirmelerine fırsatlar sunmak olduğunu söyleyen Çakır, “Çocuk için oyuna önem veren, oyun oynamayı seven tüm öğretmenlerin, eğitimcilerin ve annelerin programa katılımını bekliyoruz. Çünkü oyun, bugün eğitim sisteminin ve ebeveynlik yaklaşımının benimsendiği genel kanının aksine, çocuğun zihinsel ve duygusal gelişimi için elzemdir. Oyunu anlamak, çocuğu anlamaktır. Kişiliğin temelinin atıldığı ve kritik yıllar olarak adlandırdığımız okul öncesi dönemde yetişkinlere önemli görevler düşmektedir. Bu önemli görev annenin ve öğretmenin daha yeterli ve birçok niteliğe sahip olmasını gerekli kılmaktadır. Zira, kalite asla tesadüf değildir. Kalite, gelişim ve değişimin bir sonucudur. Çocukla ilgilenen yetişkinin yetkinliği, bilgi ve becerisi çocuk eğitiminde kaliteyi belirleyen en önemli göstergelerden biridir” şeklinde konuştu.

OYUNLA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR BAŞARILI OLUR

Çocuğun; ruhsal, fiziksel, sosyal ve kültürel yönden sağlıklı bir birey olmasını sağlayan en önemli unsurun oyun olduğunu kaydeden Çakır, oyun oynayarak büyüyen çocukların kendilerini gerçekleştirmede, hayatta başarılı ve mutlu olmada diğerlerine göre daha şanslı olduğunu da vurguladı. “Oyunlar, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde önemli bir unsurdur” diyen Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yetişkinler, çocukların oyun oynayarak büyümeleri konusunda daha hassas olmalıdır. Çocuğun her türlü eğitimine önem veren Gençlik Eğitim Kurumları farklı eğitici programlarla, mutlu oyunlarla mutlu çocuklar oluşturmayı hedeflemektedir.”

MUTLU OYUNLAR MUTLU ÇOCUKLAR

“Oyuncu Anne” olarak tanınan Şermin Çarkacı'yı Konyalılar ile buluşturmanın gururunu yaşayacaklarını dile getiren Çakır, Çarkacı'nın oyunlarını ve anneliğini de kitaplarına taşıdığını söyledi. Çakır, konuşmasında şunları kaydetti: “Program, Cumartesi günü 13.30'da başlayacak olup, ilk bölümde 'Şermin Çarkacı Tarafından Mutlu Oyunlar Mutlu Çocuklar' sunumu gerçekleştirilecek, ikinci bölümde ise Şermin hanım programa katılanların kitaplarını imzalayacaktır. Programda ayrıca sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan katılımcılar arasından çekiliş yapılarak, Şermin hanımın imzalı kitabı hediye edilecektir. Gençlik Eğitim Kurumları olarak, çocuğa gönül veren tüm bireyleri destekliyor olmanın, geleceğe yönelik son derece olumlu bir etkisi olacağına inanıyoruz. Programımızın faydalı olmasını temenni ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.