Çocuğunuz Üstün Zekalı Olabilir

Çocuğunuz Üstün Zekalı Olabilir

Çukurova Üstün Zekalılar Derneği (ÇÜZDER) Başkanı Murat Acar, okul hayatında tembel, yaramaz, isteksiz veya yetersiz görünen öğrencilerin üstün zekalı olabileceğini söyledi. Acar, “Bu seviyedeki çocuklar sanılanın aksine çok ciddi...

Çukurova Üstün Zekalılar Derneği (ÇÜZDER) Başkanı Murat Acar, okul hayatında tembel, yaramaz, isteksiz veya yetersiz görünen öğrencilerin üstün zekalı olabileceğini söyledi. Acar, “Bu seviyedeki çocuklar sanılanın aksine çok ciddi bir eğitime ihtiyacı vardır.” diye önemli bir uyarıda bulundu.

ÇÜZDER üyeleri, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık’ı makamında ziyaret etti. Samimi ortamda geçen ziyaret de ÇÜZDER Başkanı Murat Acar ve Başkan Yardımcısı Berna İlhan Ünsal, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verirken, ‘Zeka ve akıl oyunları eğitimi’ projesini de ayrıntıları ile anlattılar.

Başkan Acar, her çocuğunu zeka ölçümü yaptırması gerektiğini ifade ederken, üniversitelerde ‘Zeka oyunları eğitmen eğitimi’ verecekleri eğitimler hakkında bilgi aktardı. Kreş, okul ve üniversitelerle işbirliği yaptıklarını söyleyen Murat Acar, 4-12 yaş arası çocukların zeka tespit seviyesini atölyelerinde tespit ettiklerini ve zeka beceri geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Acar, Üstün zekalı çocukların sıska, kısa boylu, gözlüklü ve bencil olduğu düşüncesinin gerçeğini yansıtmadığını belirterek, “Bu seviyedeki çocukların sanılanın aksine çok ciddi bir eğitime de ihtiyaç duyuyor.” dedi.

Her çocuğun bu zeka geliştirici oyunları oynamayı hak ettiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Berna İlhan Ünsal da bir çok avukat çocuğunun kendi öğrencileri olduğunu söyledi. Ünsal, “Bu zeka gelişimi oyunlarla üstün zekalı çocuklarımız keşfediyoruz.” diye konuştu.

Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ise ÇÜZDER’i yakından takip ettiklerini kaydetti. Avukat çocuklarının ÇÜZDER’ de eğitim almaları için destek vereceklerini aktaran Çıtırk, “Adana için, çocuklar ve aileleri için çok önemli işler yapıyorsunuz. Sizi bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.