Çocuğunun sınıfını bilmeyen veliler var

Çocuğunun sınıfını bilmeyen veliler var

Pem Dershaneleri veliler için Sınav kazandıran anne ve babalar, Sınav sürecinde anne ve babalara düşen görevler ve Başarıda ailenin önemi adlı konferans düzenledi

Pem Dershaneleri veliler için “Sınav kazandıran anne ve babalar”, Sınav sürecinde anne ve babalara düşen görevler” ve “Başarıda ailenin önemi” adlı konferans düzenledi. Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz katıldı. Anne ve babaların başarıda büyük katkı sağladığını ifade eden Pem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Salih Korkmaz, “Kurulduğumuz 2009 yılından bu yana öğrencilerimizin sınav süreçlerinin yanı sıra velilerimizin bu süreçteki durumlarını da yakından takip ediyoruz. Velilerimize sınav sürecinde çok büyük görevler düşmektedir. Bu süreçte neler yapılması gerektiği hususunda Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz beyefendi sizleri bilgilendirecektir” dedi. Konferansın resmi bir ortamda değil de rahat bir ortamda geçmesini isteyen Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz da, “Konuşmama başlarken maalesef hepimizin bildiği üzücü bir olaydan bahsedeceğim. Çarşıya, pazara çıktığımız vakit etrafımızdaki vatandaşlara çocuğunuz kaçıncı sınıfa gidiyor diye sorduğumuzda yüzde 70’i cevap veremiyor. Bu sorumsuzluğun son noktasıdır. Özellikle öğrenci babaları akşama kadar kahvehanelerde ve ganyan bayilerinde vakit geçirip akşam çocuğuna 10 dakika katlanamıyor. Bütün bunlara üzülsek de maalesef bu bir gerçek. Bu konferansın amacı siz değerli velilerimize sorumluluk bilincini yüklemektir” diye konuştu.

ÇOCUĞA BIRAKILACAK EN İYİ MİRAS EĞİTİMDİR

 

Çocuklara bırakılacak en iyi mirasın iyi bir eğitim olduğunu dile getiren Yılmaz, “Çevremizdeki öğrencilere baktığımızda her öğrencinin bol harçlık istediğini, her öğrencinin markalı elbiseler giymek istediğini görürüz. Çocukların olgunlaşmasında bol harçlık ve markalı elbiseler hiçbir rol oynamazlar. Çocukların olgunlaşması ve onlarda iyi bir kişilik oluşturmak için iyi bir eğitim ve iyi bir aile terbiyesi başrol oynamaktadır. Sakın ha çocuklarıma bol para, mal, mülk bırakamayız diye üzülmeyin. Onlara nasıl iyi bir eğitim veririz onu düşünün” dedi. Çocukların geleceğinde velilere büyük görev düştüğünü ifade eden Yılmaz, “İlerde çocuğunuzun iyi bir üniversite de okuması için sizlere önemli görevler düşüyor. Başta onlara baskı uygulamadan sakin bir şekilde konuşarak onları sınav ortamına hazırlamanız gerekiyor. Sınav sürecinde baskı ve şiddet kesinlikle çocuklara fayda değil zarar sağlayacaktır. Öğrenci anne ve babası olmak kolay değildir. Çocuklarınıza her zaman hassas davranın. Son olarak sizden ricam burada dinlediklerinizi yakın çevrenizdekilere anlatın. Onlarında sizin sayenizde bilgilenmelerini sağlayın” diye konuştu.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.