Çocuğuna yedirmediğini satma

Çocuğuna yedirmediğini satma

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okul kantini çalıştıranları ve çalışanlarına, Kantin çalışanlarına gıda güvenliği, gıda hijyeni, çocukluk çağı obezitesi ve bunun önlenmes

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okul kantini çalıştıranları ve çalışanlarına, ‘Kantin çalışanlarına gıda güvenliği, gıda hijyeni, çocukluk çağı obezitesi ve bunun önlenmesinde kantin çalışanlarının rolü’ adlı seminer gerçekleştirildi. Konya Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Konya merkez ilçeleri ve çevre ilçelerde bulunan kantin çalışanları katıldı.

 Seminerde konuşan Konya Kantinciler Odası Başkanı Ethem Tartan, hijyenli olmaya dikkat çekerek, “Bizler her gün binlerce çocuğun ihtiyacını karşılıyoruz. Bu işi yaparken kendi çocuklarınıza yedirmediğiniz bir şeyi başkalarını çocuklarına da yedirmeyin. Bu ne Allah’ın hoşuna gider, ne de nede insanlığın vicdanına sığar. Biz kantinciler olarak bir dayanışma içerisinde olmalıyız. Ne olursa olsun sorunlarımızı odaya bildirmeliyiz. Biz her zaman Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve sağlık çalışanlarımız ile hep beraber çalışıyoruz. Onlara sormadan bir iş yapmıyoruz” dedi. Kantincilerin sorunlarını kendilerine bildirmelerini isteyen Tartan, “İlçelerden üyelerimizin gelmesi biraz zor. Ama onlarda en azından bir telefon açarak sorunlarını bize bildirebilirler. Bizim kantinlerde kola satmamız yasak. Ama birçok okulun çevresinde bakkallar var. Bu bakkallar kola satıyorlar.  Eğer siz bunu dilekçe yazarak şikâyet etmezseniz kimse size yardımcı olamaz” diye konuştu.

KANTİNCİLER ÖĞRENCİLERİ ETKİLERLER

 İl Milli Eğitim Şube Müdürü Duran Gündoğdu da, kantincilerin okullardaki önemine dikkat çekerek, “Okul sadece müdür, öğretmen, öğrenci ve veli tamlamasından değil, kantincisi, hizmetlisi ile bir bütün içerisindedir. Çocukların daha iyi, sağlıklı bir nesil olabilmesinde, siz kantincilerin önemi göz ardı edilemez. Çocukların anne, babaları çocuklarının bilinçli nesil olabilmesi için nasıl davranıyorsa, sizinde aynı düşüncede olduğunuzdan şüphem yok” dedi. Kantin çalışanlarının, öğrencilerinin ahlakını da etkilediklerini söyleyen Gündoğdu, “Kantin çalıştıranlar ve çalışanları olarak sizler kar, zarar kombinasyonu değil aynı zamanda öğrencilerin güzel alışkanlıklar kazanmasına da katkıda bulunuyorsunuz. Öğrencilerdeki yanlış gördüğünüz davranışları sevgi ve saygı çerçevesi içerisinde uyarmalısınız. Ama sizde bunu yaparken iyi davranışlar göstermeye özen göstermelisiniz. O zaman çocuklar sizi örnek alırlar” ifadelerini kullandı. Sorunların kolaylaşması için çalıştıklarını söyleyen Gündoğdu, “Öğrenciler nasıl ki bir fizik laboratuarı, kimya laboratuarı gibi çalışmalarda kendilerini geliştiriyorlarsa, biz kantinleri de sadece bir fiziki mekân olarak değil, aynı zamanda öğrencilerin etkinlikler içinde bulunduğu bir mekân olarak görüyoruz. Bu anlamda da devletin birimleri olarak sizin işlerinizi kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Konya genelinde 271 okulda kantin var, bunların büyük çoğunluğu merkez ilçelerimizde bulunuyor. Bu kantinlerde 486 çalışan arkadaşımız var. Bu çalışanlar yaptıkları hizmetlerin yanında eğitim öğretime de katkıda bulunuyorlar” diyerek konuşmasını bitirdi. Daha sonda diyetisyen Ayşegül Kocademir ile diyetisyen Özlem Elmaskaya sunumlarına geçtiler.

MUSTAFA ÖZÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.