"Cizre'ye gitmelerine izin vermeyeceğiz"

"Cizre'ye gitmelerine izin vermeyeceğiz"

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Cizre'de 32 terörist ölü ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok yaşanan terör olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cizre'de düzenlenen operasyonlarla ilgili detaylı bilgi veren Altınok 800 kilo bombanın imha edildiğini ve 32 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

İşte Altınok'un açıklamaları;

32 TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR

"Cizre'de 4 Eylül 2015 günü başlayan operasyonlarda 800 kilogram patlayıcı imha edilmiş, 30 hendek ve barikat kaldırılmıştır. 10 örgüt mensubu gözaltına alınmış, ikisi kimliği belirsiz olmak üzere 32 terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. 11 polisimiz ve dört vatandaşımız yaralanırken, bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu operasyonlarda Cizre'de ele geçirilen mühimmat, operasyonların ne kadar haklı ve doğru olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur."

İNSANI İHTİYAÇLAR KARŞILANMAKTADIR

"Operasyonların başladığı ilk andan itibaren vatandaşlarımızın can güvenliği için gereken adımlar atılırken, Cizre halkının insani tüm ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık, gıda gibi ihtiyaçları için azami düzeyde özen gösterilmektedir. Bu çerçevede valilik tarafından belirlenen noktalarda gıda dağıtımı yapılmakta, fırınlar açılmakta ve sağlık hizmetleri için gereken tüm tedbirler devreye sokulmaktadır. Fakat özellikle sağlık personeline yönelik olarak terör örgütünün sistematik bir şekilde saldırılar düzenlediği ve bu hizmetleri engellemek için elinden geleni yaptığı bilinmektedir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.