Cizre’de Üniversiteli Gençlerden Ezidiler İçin Örnek Davranış

Cizre’de Üniversiteli Gençlerden Ezidiler İçin Örnek Davranış

Şırnak’ın Cizre ilçesinde üniversiteli gençler ‘Ezidilere Yardım Kampanyası’ kapsamında halı saha futbol turnuvası düzenledi. Örnek bir davranış sergileyen üniversiteli gençlerin girişimine Cizreliler de duyarsız kalmayıp destek...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde üniversiteli gençler ‘Ezidilere Yardım Kampanyası’ kapsamında halı saha futbol turnuvası düzenledi. Örnek bir davranış sergileyen üniversiteli gençlerin girişimine Cizreliler de duyarsız kalmayıp destek verdi.

Selefi radikal IŞİD örgütünün Irak’ın Musul ve Şengal bölgesine saldırmasından sonra topraklarını terk etmek zorunda kalan ve çoğu Ezidi halklar Türkiye’ye sığındı. Her şeyini bırakıp kaçan Ezidiler, başta Şırnak ve ilçeleri olmak üzere birçok ile yerleşti. Ezidilerden bir kısmı da Şırnak’ın Cizre ilçesinde Küçük Sanayi Sitesi’ne yerleştirildi. Ezidilere belediye ve sivil toplum kuruluşları tarafından yardımlar devam ederken, örnek bir davranış Cizreli olup da çeşitli illerde Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nü okuyan üniversiteli gençlerden geldi.

Üniversiteli gençler, Cizre’de yaşayan Ezidiler için halı saha turnuvası düzenledi. 16 takımın oynayacağı turnuvanın bütün geliri Ezidilere yardım olarak gidecek. Ayrıca, turnuvaya birkaç STK ve özel şirketler de sponsor olup destek verdi. İlk maç üniversiteli gençler takımı ile Cizrespor A2 takımı arasında oynandı. Maç esnasında saha kenarında çok sayıda seyircinin de maçı izlemesi dikkatlerden kaçmadı.

Hayatlarında spor alanında başarılı olduklarını anlatan üniversiteli gençler, 4 arkadaşla oturup Ezidiler için neler yapabiliriz şeklinde düşünüp böyle bir turnuva düzenlediklerini ifade etti. Üniversiteli gençlerden İlhan İverendi, “Bu turnuvayı, savaştan kaçan Ezidi kardeşlerimiz için düzenledik. Tüm geliri onlara bağışlanacak. Turnuvaya katkı sağlayan tüm esnaf ve iş adamlarımız pankartlarını astık. Bizim bu turnuvaya basının da ilgi göstermesini istiyoruz. Cizreli üniversite gençliği olarak düzenledik ve 16 takım katıldı.” dedi.

Üniversiteli gençler olarak düzenledikleri turnuvaya herkesin duyarlı olmasını isteyen Aziz Zilayaz da “Biz 4 arkadaşla beraber bu yola çıktık. önce şöyle düşündük; acaba elimizde ne tür imkanlar var? Nasıl bunu değerlendirebiliriz? diye düşündük. Biz spor alanında başarılı olduğumuz için spor alanında bir turnuva düzenlemeyi düşündük. Bunun için 4 arkadaşla oturduk, düşündük taşındık işte böyle bir turnuva yapmaya karar verdik. Herkesin kendi alanlarında imkanları varsa bu şekilde bir katkı sağlayacaksa o şekilde bir katkı sağlamasını istiyoruz. Biz turnuvaya 16 takımla katıldık. Bütün esnaf ve iş adamlarımızdan katkı sağladık. Sponsorluklar aldık, zaten sponsorluklar reklam amaçlı halı sahada bulunacak. Özellikle iş adamlarımızdan da destek aldık. Gelen tüm gelirleri Ezidi kardeşlerimize bağışlayacağız. Herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başka bir üniversiteli İdris Emen de şöyle konuştu: “Irak’taki savaştan kaçan Ezidiler için böyle bir yardım turnuvası düzenledik. Bu turnuvada esnaflarımızın ve iş adamlarımızın desteğini de aldık. Aynı zamanda reklamlardan da destek aldık ve gelen gelir de Ezidilere bağışlanacak. Bize desteklerini esirgemeyen bütün esnaflarımızı ve Cizreli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” Maruf Sevinç ise Ezidi vatandaşlar için turnuva düzenlediklerini söyleyerek, tüm gelirin onlara gideceğini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.