Cinsiyet tayini

Cinsiyet tayini

Cinsiyet tayini

Bir çok aile çocuklarının cinsiyetini seçmek için tüp bebek merkezlerine başvurmakta. Tüm dünyada bilimsel bir gerçek olarak kabul edilen ve %100 başarıyla uygulanan tüp bebek yöntemiyle cinsiyet tayini çiftlerin umudu oldu. Normal tüp bebek yöntemiyle elde edilen embriyolarda yapılan genetik inceleme işlemi sonrasında hangi embriyonun hangi cinsiyete sahip olduğu belirlenebiliyor. Dolayısıyla aileler istedikleri cinsiyetteki embriyolarının transfer ile mutlu sona ulaşıyorlar.

Etik açıdan da değerlendirilen ve bir çok ülke tarafından yasaklanan yöntemiyle cinsiyet tayini, belirli ülkelerde yasal olarak uygulanabiliyor. Bu yöntem ile bebek sahibi olmak isteyen bir çok aile ülkeler arası hatta deniz aşırı yolculuklar yaparak arzularına kavuşuyorlar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde de başarıyla uygulanan bu yöntem bir çok aileye umut olmakta.

yönteminde bilinmesi gereken en önemli husus embriyo kalitesi ve sayısıdır. Elde edilen embriyolardan belirli bir kısmı sağlıklı ve istenilen cinsiyette olabilir. Dolayısıyla istenilen cinsiyette gebelik elde edilebilmesi için toplanacak yumurta sayısı çok önemlidir. Yaşı ileri hastalarda ya da yumurta rezervi yeterli olmayan hastalarda başarıya ulaşmak çok zor olabilir. O yüzden bu yöntemi tercih edecek çiftlerin sağlık ve rezerv açısından sıkıntılarının olmaması çok önemlidir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.