Cilt sağlığı için en doğal besin belli oldu! Faydası saymakla bitmiyor ve sadece 1 kalori

Cilt sağlığı için en doğal besin belli oldu! Faydası saymakla bitmiyor ve sadece 1 kalori

Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun da önerdiği besinin faydaları saymakla bitmiyor. Sadece 1 kalori olması ilgi çekiyor.

Milli Gazete'de yer alan içeriğe göre, birçok meyve ve sebzenin yer aldığı Türkiye’de yeşillik ve otlar da önemli oranda yetişiyor. Türk mutfağının vazgeçilmez besinlerinden olan yeşillik ve otlar, salataların yanı sıra birçok yemekte kendisine yer buluyor. O otlardan biri olan kuşkonmaz, Zambakgiller familyasında otsu ve odunsu gövdeye sahip bir bitki olarak tarif ediliyor.

Yetiştirmesi oldukça zor olan kuşkonmaz, özellikle Akdeniz çevresinde yetiştiriliyor. Geçmişi 2000 yılı açmış olan kuşkonmaz, tıptan ev içi dekorasyona kadar birçok alanda kullanılabiliyor. Kuşkonmaz, aynı zamanda; çorbadan salataya, zeytinyağlı yemekten mezelere kadar birçok yemekte kendisine yer bulabiliyor. Üstelik kuşkonmazın faydası da oldukça fazla. Peki kuşkonmaz faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte kuşkonmazın faydaları…

KUŞKONMAZ, KARACİĞER DOSTU

Sadece 1 kalori olan kuşkonmaz, kalori dostu gıdalar arasında bulunuyor. İçerisinde bol miktarda sodyum, potasyum, kalsiyum ve demir bulunan kuşkonmazın A, B ve C vitaminleri açısından da zengin olduğu araştırmalarca kanıtlanmış durumda. Bu nedenle özellikle karaciğeri korumada oldukça etkili olan kuşkonmaz, vücutta biriken toksinlerin dışarı atılmasını kolaylaştırıyor. Üstelik kuşkonmazın karaciğer şişmesi ve sarılığa karşı da olumlu etkilere sahip olduğuna ilişkin araştırmalar yapılmış bulunuyor.

KUŞKONMAZ, CİLDE İLAÇ GİBİ

Sağlık açısından olduğu gibi kozmetik alanında da önemi bir yere sahip olan kuşkonmaz, cilde faydalı olan bitkiler arasında bulunuyor. Araştırmalara konu olan kuşkonmazın cilde ilaç gibi geldiği günümüzde kabul edilmiş araştırma sonuçlarından biri oluyor. Üstelik İbrahim Saraçoğlu’nun da önerdiği kuşkonmaz, karaciğeri temizleyerek, cilde sağladığı faydaları daha da arttırıyor.

KUŞKONMAZ, DOLAŞIMA FAYDALI

Birçok vitamin ve mineralin bulunduğu kuşkonmazın bir diğer faydası ise, dolaşım sistemi sağlığını güçlendirmesi oluyor. Düzenli bir dolaşımı garanti eden kuşkonmaz, aynı zamanda kas ve kemiklerdeki iltihabı temizlemek için destekleyici olan bitkilerden biri olarak da biliniyor. Öte yandan kuşkonmazın kanı temizleme özelliği de bulunuyor.

KUŞKONMAZ, SİNDİRİME DESTEK

Zengin bitkisel minerallerin yer aldığı kuşkonmaz, sindirime destek olmasıyla da düzenli bir şekilde tüketilmesi gereken bitkilerden biri oluyor. Bağırsaktaki zararlı bakterileri öldüren kuşkonmaz, sindirimin düzenli bir şekilde vücutta gerçekleşmesini olumlu etkiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.