Çileli hizmet

Çileli hizmet

Konya Muhtarlar Derneği Binası düzenlenen tören ile açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Muhtarlarımız çileli bir hizmet yapıyor. Hak hizmeti çileli bir hizmettir” dedi

Kılıçarslan Şehir Meydanı yanında bulunan Konya evlerinde gerçekleştirilen törene Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti İl Başkanı Musa Arat, Meram, Karatay ve Selçuklu Muhtar Derneklerinin başkanıları ve çok sayıda muhtar katıldı. Törende konuşan Vali Yakup Canbolat açılış öncesi yaptığı konuşmada açılışın Muhtarlar Günü’ne yakıştığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’ne ve başkanına teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız bu binanın kıymetini bilecektir. Umarım fonksiyonel olarak kullanırlar. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yaptığı konuşmada, “Muhtar halkla doğrudan teması olan bir kişi. Seçilmesi de zordur. Vatandaş ölçer tartar ona göre karar verir. Muhtarlarımız halkı için çalışanlar olduğu için seçildiler. Yeni yasa ile muhtarlar ile Belediyemiz doğrudan bağlantılı hale geldi. Son iki yıldır merkez muhtarlarımızla çok bir araya gelemedik. 28 yeni metropol ilçemiz oldu. Bu ilçelerimizin altyapısını tamamlamak için gayret ediyorduk” dedi.

ARTIK DAHA ÇOK BİRARAYA GELECEĞİZ

Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili konuşan Akyürak, şu ifadelere yer verdi: “Bu yasa aslında topyekün kalkınmayı sağlıyor. 12 sene önce Konya’da 163 bin taşıt vardı 800 bini geçti şimdi. Köyden kente göçün önüne geçmesi için kalkınmayı bölgemizin tamamına yaymamız lazım. Konya büyük bir bölge. Türkiye’nin 19’da birini oluşturuyoruz. Buranın açılışı ile birlikte yeni bir dönemi başlatıyoruz. Konya merkez muhtarlarımızla ayrı ayrı bir araya geleceğiz. Muhtarlarımız çileli bir hizmet yapıyor. Hak hizmeti çileli bir hizmettir. Bu çileye talip oldukları için, bu işin karşılığını Allah nezdinde bekledikleri için onlara teşekkür ediyorum. 269 mahalle merkezde, bine yakın da taşrada mahallemiz var. Muhtarlık Bilgi Sistemi kurduk. Eğer sistemde sorun varsa giderelim. Daire başkanlarımızla, ilçe belediye başkanlarımız ile halk günlerini muhtarlar derneklerimizin kendi yerlerinde yapma gibi bir düşüncemiz var.”

MUBİS FAYDALI OLDU

Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celil Duran da Tahir Akyürek ile göreve geldiğinden bu yana iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek, “Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİS)ile belediye muhtarlık müessesinin işbirliği sağlanıyor. İlçelerde eğitimlere başladık. Bu eğitimler diğer mahallelerde de devam edecek. Bu sistem ile yeni talepler eklenirken talep takibi, eski talepler görülebiliyor. Tahir başknımızın başarılarından biri de Kültür Park yanındaki tarihi Konya evleridir. Dernek binamız bu evlerden biridir. ayrıca başkanımız sıfır kilometre bir minibüsü hizmetimize tahsis etmiştir Kendisine teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından alkışlar eşliğinde kesildi.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.