Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de düzenlenen törenle mazbata alıp Cumhurbaşkanlığı yemini edecek. Erdoğan ardından Anıtkabir’i ziyaret edecek, sonra Çankaya Köşkü’ne geçerek törenle Cumhurbaşkanlığı görevini...

- 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de düzenlenen törenle mazbata alıp Cumhurbaşkanlığı yemini edecek. Erdoğan ardından Anıtkabir’i ziyaret edecek, sonra Çankaya Köşkü’ne geçerek törenle Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül’den teslim alacak. Erdoğan törene katılanlar için ilk resepsiyonu ve yemeğini verecek. (14.00-Ankara)

- 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hükümeti kurma görevi vermesi bekleniyor. (Ankara)

POLİTİKA

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek. (10.00-İstanbul)

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malik ile Yenimahalle Devlet Hastanesinde tedavi gören Gazzeli yaralıları ziyaret edecek. (10.15-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON) Başkanı Rıza Nur Meral’in de katılacağı, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) olarak Türkiye-Hindistan Ticaret Forumu ve İkili İş Görüşmeleri düzenleniyor. (20.00-İzmir)

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılı 2. çeyrek ‘Ticaret ve Hizmet Endeksleri’ ile Ağustos ayı ‘Tüketici Güven Endeksi’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Batı Balkanlar Konferansı’na Almanya Başbakanı Angela Merkel ev sahipliği yapacak. (Berlin)

- İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan ateşkes anlaşmasının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor. (Gazze)

- Ukrayna'daki gelişmeler izleniyor. (Kiev)

- Afrika’da ortaya çıkan ve daha sonra dünyaya hızla yayılan ebola virüsü ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

GÜNCEL

- Adana’da gözaltına alınan polislerle ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Adana)

- Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim’de müdürlerin görevden alınmasıyla ilgili MHP il başkanlığını ziyaret edip, şikayette bulunacak. (14.00-Bursa)

- DAĞDER Soma'daki faciada eşleri ve çocukları ölen aileleri Bursa'da ağırlayacak. (12.00-Bursa)

SPOR

- UEFA Avrupa Ligi play off rövanş karşılaşmalarında Rostov-Trabzonspor ve St. Etienne-Kardemir Karabükspor karşı karşıya gelecek. (20.00-21.30-Rusya-Fransa)

- Şampiyonlar Ligi’nde 2014-2015 sezonu grup kuraları Monaco’da çekilecek ve Galatasaray’ın rakibi belli olacak. (18.45-Fransa)

- Spor Toto Süper Lig takımlarının yeni sezonun ilk hafta maçlarıyla ilgili çalışmaları takip edilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.