Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’i Beylerbeyi Sarayı’nda kabul edecek. Erdoğan, daha sonra Antalya’ya geçerek, Kepez Arena'da düzenlenecek mitingde konuşacak, valiliği ziyaret edecek,...

- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’i Beylerbeyi Sarayı’nda kabul edecek. Erdoğan, daha sonra Antalya’ya geçerek, Kepez Arena'da düzenlenecek mitingde konuşacak, valiliği ziyaret edecek, Beach Park'ta Büyükşehir Belediyesi’nin iftar yemeğine katılacak. (14.30/18.00-19.30-20.15-İstanbul-Antalya)

- Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Bursa’da. İhsanoğlu, Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret edecek, çarşı esnafı ile bir araya gelecek. İhsanoğlu, akşam kanaat önderleri ile yapılacak toplantının ardından Bursalılarla iftar yapacak. (09.30-20.30-Bursa)

- Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 'Roboski Müze Girişimi' toplantısına katılacak. Demirtaş, Alevi kurumları temsilcileriyle buluşacak. (10.00–11.00-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileri, akademisyenler ve din adamları ile Beştepe Gençlerbirliği Spor Kulübü’nde iftar yapacak. (20.15-Ankara)

- CHP İstanbul İl Teşkilatı, cumhurbaşkanı seçiminde ayrımcı yayın politikası uyguladığı gerekçesiyle TRT’yi Ulus’taki stüdyoların önünde protesto edecek. (11.00- İstanbul)

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da restorasyonu tamamlanan Muradiye Camii'nin açılış törenine iştirak edecek, 'Yetimlerle İftar' programında konuşacak, valiliğin düzenlediği iftara katılacak. (16.45-20.20-20.43-Bursa)

- Burkay: İstihbarat operasyonlarına değil, demokrasiye ihtiyaç var.

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, Hizmet Hareketi'ni bitirme eylem planı ile savcılık tarafından Emniyet'e gönderilen talimat yazısını değerlendirdi. Burkay, "Bunlar tabii ki ürkütür. Mesele geçmişte olduğu gibi böyle istihbarat operasyonları filan değil; yani insanları suçlu gibi görmek değil. Şeffaflığa ihtiyaç var, özgürlüğe, demokrasiye ihtiyaç var. Bu ikisi olduğu zaman, toplum özgür olduğu zaman, devlet şeffaf olduğu zaman sorunlarımızı aşarız. Bunun dışında karşı tarafın hakkından gelmek için güç kullanmak, toplumu mobilize etmek bir yönden, bunlar sonuç vermez." dedi. (Özel-Ankara)

- 28 Şubat Bakanı Tokar: Hizmete Hareketi'ne sivil darbenin metotları uygulanıyor.

28 Şubat postmodern darbe döneminde Refah Yol Hükümeti’nin Çevre Bakanı olan SP Genel Başkan Yardımcısı Ziyattin Tokar, Hizmet Hareketi'ne yönelik kurulmak istenen kumpasın darbe dönemlerinden bile daha kötü metotlarla uygulamaya konduğunu söyledi. Tokar, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın, ‘Hizmet Hareketi'ne ilişkin yapılanlar darbe mantığı içerisinde olmuştur. Darbe döneminden daha kirli olaylar bugün sergilenmektedir.’ şeklindeki sözlerini hatırlatarak, bugün haksız yere binlerce insanın işinden edildiğine dikkat çekti. Tokar, "Askerin bir metodu vardır. Asker gücünü silahından alır. Onun gittiği yol bellidir. Bugün sivil daha kötü metotlar uyguluyor. Herkese şüphe gözüyle bakılıyor." ifadelerini kullandı. (Özel-Ankara)

- Okumuş, profesör olmuş 7 çocuklu vekil.

Herkes onu terör, darbeler, Alevi-Sünni kardeşliği, başkanlık sistemi ve Arap Baharı'yla ilgili hazırladığı raporlarla tanıdı. AK Parti tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilince de partisinden istifa etti. Bağımsız Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal'ın çok dikkat çekici bir yanı daha var. Bal, aynı zamanda 7 çocuk babası. (Özel-Ankara)

DÜNYA

- Trafik adam Musayev 17 yıldır işbaşında.

Azerbaycanlı Halid Musayev trafik kazalarını önlemek amacıyla 17 yıldır gönüllü olarak yayaları karşıdan karşıya geçiriyor. (Özel-Bakü)

- İsrail-Filistin gerginliğiyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Irak’taki çatışmalar takip ediliyor. (Kerkük-Erbil)

GÜNCEL

- 26. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek Fatih Koleji öğrencileri, Atatürk Havalimanı’ndan Tayvan’a yola çıkacak. (18.00- İstanbul)

- Tayland’da hayatını kaybeden işadamı Yalçın Dağdelen’in cenaze namazı öğle namazına müteakip Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kılınacak. (13.30-Bursa)

SPOR

- FIFA 2014 Dünya Kupası’nda üçüncülük maçında Brezilya ile Hollanda karşı karşıya gelecek. (23.00-Brezilya)

- Fenerbahçe’nin yeni transferi Diego Ribas, basın önünde imza atacak. (18.00-İstanbul)

- İstanbul Cup Tenis Turnuvası’nın tanıtım toplantısı ünlü tenisçi Wozniacki ve Çağla Büyükakçay’ın katılımıyla İstanbul’da yapılacak. (15.00-İstanbul)

- Profesyonel lig takımlarının yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları takip ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.