Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hongyang ile Hindistan Büyükelçisi Rahul Kulshreshth güven mektuplarını sunacak. Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul edecek. (13.00-15.00/14.00-16.00-

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hongyang ile Hindistan Büyükelçisi Rahul Kulshreshth güven mektuplarını sunacak. Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul edecek. (13.00-15.00/14.00-16.00-Ankara)

- AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan Yozgat’ta, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililere hitap edecek. Erdoğan, valiliği ziyaret ettikten sonra Yozgat Belediyesi tarafından Şehir Stadı'nda düzenlenen iftar programına katılacak. (17.00-18.30-20.20-Yozgat)

- Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen toplantıda, kampanya sloganı ve seçim bildirgesini açıklayacak. (11.30-İstanbul)

POLİTİKA

- LDP Genel Başkanı Cem Toker, cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık görevinden istifa etmesi için Anayasa Mahkemesi’ne kurumsal başvuru yapacak. (14.30-Ankara)

- TBMM Genel Kurul’da ‘çözüm paketi’ adlı kanun tasarısının görüşmeleri devam edecek. (14.00-Ankara)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda çevre işbirliği protokolü imzalayacak. (11.00-Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi’yi bakanlıkta kabul edecek. (11.30-Ankara)

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Zeynep Dereli ile Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı Hande Bozatlı’yı bakanlığı Ortaköy çalışma ofisinde ayrı ayrı kabul edecek. (13.00-13.20- İstanbul)

EKONOMİ

- TÜİK, mayıs ayı ‘Dış ticaret Endeksi’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Bursa’da, Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamlarıyla bir araya gelecek ve vatandaşlarla iftar yapacak. (15.00-20.30-Bursa)

DÜNYA

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Güvenlik Konseyi’ni Gazze sorununu görüşmek üzere acil toplantıya çağırdı. İsrail Filistin gerginliğiyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Irak’daki çatışmalar takip ediliyor. (Kerkük-Erbil)

GÜNCEL

- Geçen sene Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz mezarı başında anılacak. (18.30-Hatay)

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Müftülüğü’nün dini temsilciler için Beykoz Hidiv Kasrı’nda verdiği iftara katılacak. (20.47- İstanbul)

SPOR

- Fenerbahçe’nin Brezilyalı yeni transferi Diego Ribas, sağlık kontrolünden geçecek, basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (10.00-İstanbul)

- PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor, daha öce anlaşmaya vardığı sportif direktör Samet Aybaba ve teknik direktör Ünal Karaman ile sözleşme imzalayacak. (15.00-Adana)

- Beşiktaş’ın Almanya kampı takip ediliyor.

- Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları takip ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.