Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

POLİTİKA-AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek. Mitingin ardından Erzurum Valiliği’ni ziyaret edecek olan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından...

POLİTİKA

-AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek. Mitingin ardından Erzurum Valiliği’ni ziyaret edecek olan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Polat Otel'de düzenlenen iftar yemeğine katılacak. (15.30-17.30-19.55-Ankara)

-Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde vatandaşlarla buluşacak, Sultangazi’de sokak iftarına atılacak. (18.30-20.30- İstanbul)

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Memur-Sen ve Ensar Vakfı tarafından Antikkapı Restoran'da düzenlenen iftara katılacak. (20.44-Kocaeli)

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde inşa edilen ek hizmet binası açılışına katılacak. Şimşek, daha sonra şehit ve gazi yakınlarının iştirak edeceği iftara katılacak. (18.00-Batman)

DÜNYA

-İnsan hakları ihlalleri ve artan antidemokratik uygulamalar dolayısıyla Batı dünyasının eleştiri oklarını üzerine çeken Türkiye, Ortadoğu’da da zemin kaybetmeye devam ediyor. Mısır’ın muteber düşünce kuruluşlarından Asya Araştırmalar Enstitüsü Başkanı ve Zagazig Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huda Derviş, Türkiye’nin Arap ve İslam dünyası için 'model ülke' olma çizgisinden tamamen uzaklaştığını söyledi. (Özel-Kahire)

-Afganistan’ın başkenti Kabil’in güneyindeki vadide bulunan en eski mezarlıklardan 'Şühedayı Salihin'de 72 sahabe birlikte yatıyor. (Kabil)

-Batı Şeria'da Filistinli bir gencin öldürülmesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-Irak’taki çatışmalar takip ediliyor (Kerkük-Erbil)

SPOR

-Beşiktaş’ın Almanya’daki yeni sezon hazırlıkları devam ediyor.

-Eski milli futbolcu ve teknik direktör Tugay Kerimoğlu’nun babası Özkan Eminoğlu’nun cenazesi İstanbul’da toprağa verilecek. (13.15-İstanbul)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.