Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

POLİTİKA- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da TKİ Ege Linyit İşletmeleri Sosyal Tesisleri’nde maden kazasında şehit olan maden işçilerinin aileleriyle ve kazada yaralanan maden işçileriyle iftar yapacak. (20.45-Manisa)...

POLİTİKA

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da TKİ Ege Linyit İşletmeleri Sosyal Tesisleri’nde maden kazasında şehit olan maden işçilerinin aileleriyle ve kazada yaralanan maden işçileriyle iftar yapacak. (20.45-Manisa)

DÜNYA

- Mezar-ı Şerif’te Hz. Ali türbesi-ÖZEL

Mezar-ı Şerif, Afganistan’ın dördüncü büyük şehri ve Belh ilinin de yönetim merkezi. Bu şehir, İslam'ın dördüncü halifesi Hz. Ali (ra) gibi büyük bir zatı bağrında taşıyor. Ondan dolayı şehrin ismi 'Şerefli Mezar' adıyla anılıyor. (Mezar-ı Şerif)

- Kâbe İmamı: Biz İslam'a hizmet için yarışan Türkleri çok seviyoruz-ÖZEL

Güney Afrika'da Türklerin inşa ettiği Nizamiye Külliyesi'de düzenlenen Kur'an Okuma Yarışması için Johannesburg'a gelen Mescid-i Haram imamı Halid El-Gamidi, "Biz İslam'a hizmet için yarışan Türkleri çok seviyoruz." dedi. Nizamiye Camii'nden çok etkilendiğini ifade eden imam, "Çok güzel bir ortam oluşturmuşsunuz burada." ifadelerini kullandı.(Johannesburg)

- Kosova'da iftar çadırları kuruldu-ÖZEL

Türkiye'den hayırseveler, Kosova'nın başkenti Priştine'de yedi sene önce başlattıkları iftar çadır geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Eyüp Sultan Vakfı'nın 2 bin kişilik iftar çadırı, mübarek ay boyunca Priştinelilere hizmet verecek. (Piriştine)

- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Erbil-Kerkük)

GÜNCEL

- Fatih Koleji öğretmen, öğrenci ve velileri, Kimse Yok mu Derneği gönüllüsü olarak 1000 ihtiyaç sahibi aileye Ramazan kumanyası dağıtacak. (10.00-İstanbul)

- İstanbul’da bulunan farklı dinlerin temsilcileri, Şişli Belediyesi’nin düzenleyeceği iftarda bir araya gelecek. (20.30-İstanbul)

SPOR

- FIFA 2014 Dünya Kupası ikinci tur ilk maçlarında Brezilya-Şili ve Kolombiya-Uruguay karşı karşıya gelecek. (19.00-23.00-Brezilya)

- Voleybol Milli Takımı kadınlar ve erkeklerde Azerbaycan ve Slovenya ile karşı karşıya gelecek. (16.00-19.00-Azerbaycan-Slovenya)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.