Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e; Mali Cumhuriyeti Büyükelçisi Birahim Soumare ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın James Alex Msekela Çankaya Köşkü’nde güven mektuplarını sunacak. Gül, daha sonra Makedonya Meclis Başkanı...

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e; Mali Cumhuriyeti Büyükelçisi Birahim Soumare ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın James Alex Msekela Çankaya Köşkü’nde güven mektuplarını sunacak. Gül, daha sonra Makedonya Meclis Başkanı Sayın Trajko Veljanoski ve heyetini kabul edecek. (15.30-16.15-17.00 - Ankara)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, Türk Hava Yolları Teknik AŞ Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin açılışını yapacak. Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı'nda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Yemen Başbakan Yardımcısı ve Elektrik Bakanı Abdullah Mohsen al-Akwa'yı ayrı ayrı kabul edecek. (14.00 - 17.00 - 18.45 - İstanbul)

POLİTİKA

-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Makedonya Meclis Başkanı Trajko Veljanoski’yi Başbakanlık Merkez Bina’da kabul edecek. (15.00 - Ankara)

-Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ziyaret turuna Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile devam edecek. İhsanoğlu, Hacı Bayram Camii’ndeki cuma namazı sonrasında Hacı Bayram-ı Veli Türbesi’ni ziyaret edecek. (09.00 - 12.00 - Ankara)

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 3. İstanbul Arabuluculuk Konferansı'na katılacak. (15.30- İstanbul)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı ‘Tüketici Güven Endeksi’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Almanya'da, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi, Kadim Süryani Ortodoks Kilisesi ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Camisi'ni ziyaret edecek, Alman Alevi Birlikleri Federasyonunda kanaat önderleriyle bir araya gelecek, Swiss Otel'de, Anadolu İnanç ve Kültür Buluşması'na katılacak. (Köln)

-İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague da Erbil'e geliyor. Hague, Mesud Barzani ile Neçirvan Barzani ile ayrı ayrı görüşecek. (Erbil)

-ÖZEL- Irak'ın Erbil ve Kerkük şehirlerinde vatandaşlar, Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklara hız verdi.(Erbil / Kerkük)

-Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Erbil / Kerkük)

GÜNCEL

-2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı'nda modernize edilen tank ve zırhlı araçlarla ilgili bilgi ve tanıtım sürüşleri yapılacak. Yine merkezde üretilen köprü vazifesi gören Kayar Köprücü tank da görücüye çıkacak. (Kayseri)

-28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan dava Ankara Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (09.00-Ankara)

SPOR

-Bayan Voleybol Milli Takımı, Azerbaycan ile karşılaşacak (Bakü - 16.00)

-A Milli Erkek Voleybol Takımı, Slovenya ile karşılacaşk (Maribor - 19.00)

-Takımların transfer çalışmaları takip ediliyor

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.