Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bodrum Hilton Türkbükü Otel'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek. Gül, Aliyev onuruna verilecek akşam yemeğine ve Bodrum Kalesi'nde düzenlenen programa katılacak. (16.00-19.00-21.00-Muğla)...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bodrum Hilton Türkbükü Otel'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek. Gül, Aliyev onuruna verilecek akşam yemeğine ve Bodrum Kalesi'nde düzenlenen programa katılacak. (16.00-19.00-21.00-Muğla)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Altay, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Başkanı Kani Beko’yu kabul edecek. (13.15-Ankara)

- Başbakan Erdoğan daha sonra İran İletişim ve Enformasyon Bakanı Mahmud Vaizi ve FAO Genel Direktörü Graziano Da Silva’yı ayrı ayrı kabul edecek. (14.00-17.00-Ankara)

POLİTİKA

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM’de 'Türkiye’de Cinsiyet Eşitliğine Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi BM Ortak Programı' kapanış toplantısına katılacak. (10.30-Ankara)

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Mariott Otel’de çevre deklarasyonunu açıklayacak. (09.30-Ankara)

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Armada AVM arkası Saklıbahçe’deki Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne katılacak. (08.45-Ankara)

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, FAO Genel Direktörü Jose Graziano Da Silva ile Bakanlıkta anlaşma metni imzalayacak, basın toplantısı düzenleyecek. Mehdi Eker, Çad Arazi Planlama, Şehircilik ve Doğal Yaşam Bakanı Gata N'Goulou ile makamında görüşecek. (11.30-12.30-15.00-Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, FAO Genel Direktörü Jose Graziano Da Silva ile Bakanlık'ta görüşecek, ardından FAO ile ‘Ormancılık Ortaklık Program Anlaşması’ imzalayacak. (15.45-Ankara)

- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu sırasıyla Hak-İş, Mazlumder ve TOBB’u ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu daha sonra CHP MYK toplantısına katılacak. (10.00-11.00-12.00-14.00-Ankara)

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu ziyaret edecek. (11.00- 12.30-Ankara)

EKONOMİ

- Bankalararası Kart Merkezi’nin dijital cüzdan uygulamasının yurt dışında kullanımını öngören proje ile ilgili detaylar basın toplantısı ile açıklanacak. (09.30-İstanbul)

DÜNYA

- Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD liderleri, G7 Zirvesi için Belçika'ya gelecek. (Brüksel)

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Azerbaycan'da düzenlenen 7. Uluslararası Afet Risk Yönetimi Konferansı'na katılacak. (Gebele)

- ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna Cumhurbaşkanı seçilen Petro Poroshenko ile Polonya'da buluşacak.(Varşova )

- Almanya Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, Türkiye’deki Anayasa Mahkemesi’nin Youtube’un yeniden erişime açılmasının zorunlu olduğu yönünde aldığı karardan mutluluk duyduğunu söyledi. Özgürlükleri mümkün kılan Türk yargısını desteklediklerinin altını çizen Alman Adalet Bakanı Maas, "Türk yargısının özgürlüklerin önünü açan kararlarını gelecekte de yürürlüğe koymasını ümit ediyoruz." dedi. (Berlin)

GÜNCEL

- Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü ziyaret edecek. (11.30-Trabzon)

- Zaman gazetesinin düzenlediği +1T Gazete Tasarım Günleri'nin tanıtımı gazetenin merkez binasında yapılacak. (10.00- İstanbul)

- Havalimanı inşaatında kalan göl suyu Karadeniz’e boşaltılıyor (Özel)

İstanbul’da üçüncü havalimanı inşaatı sahasında kalan 70 gölün suyu, kanal açılarak Karadeniz’e boşaltılıyor. Uzmanlar, kuraklık nedeniyle su sorunu yaşayan İstanbul'da bu göllerdeki suyun analizleri yapıldıktan sonra yeniden kullanılabileceğini kaydetti. Hidrojeoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Özler, bölgedeki büyük göllerin suyunun terfi istasyonları ile Terkos Gölü'ne taşınabileceğini ifade etti. İSKİ yetkilileri de, bölgedeki suların içme suyu olarak kullanılmasının uygun bulunmadığını belirtti.

- Adana’da öldürülen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz adına Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan park ve spor tesisi düzenlenecek törenle açılacak. (11.00-Adana)

- MHP Rize İl Başkanlığı, Rize’nin İkizdere ilçesi Şimşirli köyündeki HES mağdurlarına destek ziyaretinde bulunacak. (10.00-Rize)

- Kayseri'de öğrencisi tarafından yumruklanan ve yoğun bakımda 18 gün sonra hayatını kaybeden öğretmen Mehmet Aktaş bugün toprağa verilecek. Aktaş'ın cenaze namazı Hunat Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacak. (Kayseri)

SPOR

- Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener ile birlikte görev yapan yöneticiler, Şener’in mevcut yönetim tarafından mahkemeye verilmesiyle ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlenecek. (11.30-Trabzon) CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.