Çiğköfteciler, etliekmekçileri solladı

Çiğköfteciler, etliekmekçileri solladı

Konyada son günlerde yaygınlaşan etsiz çiğköfteciler Konyanın neredeyse tün mahallerinde hizmet veriyor

Konya’da son günlerde yaygınlaşan etsiz çiğköfteciler Konya’nın neredeyse tün mahallerinde hizmet veriyor. Halk tarafından da tüketimi artan etsiz çiğköfte büyük küçük herkes tarafından tüketiliyor. Özellikle merkez caddelerde sık aralıklar ile etsiz çiğköfte satıcısı bulunuyor. Etsiz çiğköftenin bu kadar yaygınlaşmasının sebepleri hakkında bilgiler veren etsiz çiğköfte satıcısı Özkan Gündoğdu, etsiz üretimin her damağa hitap ettiğini, çiğköfteyi etsiz bir şekilde kendilerinin yaptığını söyledi. Gündoğdu, “Etsiz çiğköfte güvenilir bir şekilde tüketilebildiği için yoğun talep görüyor. Konya halkı etsiz çiğköfteyi tüketmeyi seviyor. Vatandaşlarımız aparat olarak tüketmek için etsiz çiğköfteyi günün her saatinde rahatlıkla yiyebiliyor. Vatandaşın bu talebine karşılık meslektaşlarımızda her geçen gün çoğalıyor” dedi. Etsiz çiğköfte alırken dikkat edilecek hususların olduğunu dile getiren Özkan Gündoğdu, “Ürünün kalitesinden emin olunan yerlerden çiğköfte alınmalıdır. Oda kaydı bulunan ve kalite standartları sertifikası olan yerlerden çiğköfte alınmalıdır. Ayrıca çiğköfte alınan işyerinin temiz ve hijyenik olmasına dikkat edilmelidir. Bazı kişilerce yapılan etsiz çiğköftelerdeki hijyen zayıflığı yüzünden halk sağlığıyla oynanıyor. Vatandaş önüne gelen yerden çiğköfte almamalıdır Gereken dikkat gösterildiği zaman ve temiz yapıldığı zaman etsiz çiğköfte tüketmenin hiçbir zararı yoktur. İçerisinde bululan maddelerde tamamen doğal olarak üretilen maddelerdir. Zaten vatandaşı birçoğu evlerinde de yaptıkları için bu maddeleri biliyor” diye konuştu.

ETLİEKMEKÇİ SAYISI İLE YARIŞIYOR

Konya’da Etliekmek yapanların sayısı ile etsiz çiğköfte satanlarının yarıştığını ifade eden Gündoğdu, “Konya’da şu anda 250’ye yakın etsiz çiğköfte satıcısı var. Etliekmek Konya’nın yöresel yiyeceği olmasına rağmen etliekmekçiler ile etsiz çiğköfte satanların sayısı neredeyse eşit. Konya iline ait bir yiyecek olmamasına rağmen Konya’da sevilen bir yiyecek. Sadece Konya’da değil Türkiye’nin tüm illerinde fazlaca tüketilen bir yiyecek. Değerlendirme yaptığımız zaman çiğköfte Konya’da etliekmek kadar seviliyor” dedi. Günde ortalama 20 kilogram çiğköfte satışı yaptıklarını ifade eden Gündoğdu, “Piyasa genelinde etsiz çiğköfte fiyatları eşit durumda. Etsiz çiğköftenin kilogramı 20 TL. Dürüm ise 2 TL. Biz ağırlıklı olarak porsiyon ve paket şeklinde satıyoruz. Fiyatlar doğrultusunda günde ortalama 20 kilogram etsiz çiğköfte satıyoruz. Bu rakam oldukça iyi bir rakam” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA ÖZEL ÇİĞKÖFTE

Çocukların yiyebileceği şekilde az acılı çiğ köfte yaptıklarını söyleyen Özkan Gündoğdu, “Kids menü uygulaması ile çocuklara hitaben bir menü hazırladık. Çocukların rahat bir şekilde tüketebilmeleri için az acılı, sosu az olarak bu menüyü sunuyoruz. Bilindiği gibi çocuklar acısı fazla olduğu zaman çiğköfte tüketmede zorlanıyorlar. Bu menü ile çocuklarımızda artık istedikleri gibi çiğköfte yiyebiliyorlar. Yaptığımız bu uygulama ile hitap ettiğimiz kitle de genişlemiş oldu. Her yaş grubunun tüketebileceği çiğköfte elimizde mevcut. Özellikle çocuklara özel yaptığımız çiğköfte ile sektörde farklılık gösterdik. ” diye konuştu.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.