Çiftçiye destek veriyoruz

Çiftçiye destek veriyoruz

25 Aralıkta gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul Öncesi açıklamalarda bulunan ZMO Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar, görev yaptığı süre içinde ziraat mühendislerini çiftçiyle buluşturduklarını söyle

25 Aralık’ta gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul Öncesi açıklamalarda bulunan ZMO Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar, görev yaptığı süre içinde ziraat mühendislerini çiftçiyle buluşturduklarını söyledi

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi, Olağan Genel Kurul seçimine gidiyor. 24 Aralık 2011’de genel kurul toplantısını gerçekleştirecek olan ZMO Konya Şubesi 25 Aralık’ta da Olağan Genel Kurul seçimini yapacak. Seçim öncesi ZMO Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Yönet ve Ekrem Huğlu ile gazetemizi ziyaret eden ZMO Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar, 25 Aralık’ta gerçekleştirilecek seçimde tekrar oda başkanlığına aday olduğunu söyledi. Görev yaptığı süre içinde mesleki anlamda birçok çalışmaya imza attıklarını en önemli çalışmalarını ise odayı kendi binasına kavuşturmak olduğunun altını çizen Özkan Taşpınar, tekrar seçildiği takdirde aynı yönetim ile çalışacağını aktardı. Mevcut yönetimle birlikte bir ekip ruhu içinde çalıştıklarını ve başarıya ulaştıklarını aktaran Taşpınar, “Bu ekip sayesinde Konya tarımını bilimsel bir yapıya oturttuk. Sorunların büyük bir bölümünü bitirdik. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarım Enstitüsü, Konya Şeker, Tarım Kredi Kooperatifi, İl Özel İdaresi, Sulama Birlikleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ziraat Odaları ile birlikte çalıştık. Birçok güzel hizmeti gerçekleştirdik. Bundan sonra da çalışmalarımıza aynı hızla devam etmek istiyoruz” dedi.

Gerçekleştirdikleri çalışmalar ile geçtiğimiz seçimde bin 230 olan oda üye sayısını bin 554’e çıkardıklarını anlatan Taşpınar, üye artışların artamaya devam ettiğini aktardı. Ziraat mühendislerinin iş imkânlarının giderek arttığına da dikkat çeken Taşpınar, şunları söyledi: “Bundan 25–30 yıl önce ziraat mühendisliği nasıl önemli bir meslekse birkaç yıl sonra yine eski önemine kavuşacaktır. Çünkü dünyada gıda sorunu giderek artıyor. Ürünlerde yaşanan bir hastalık dünyada krize neden olabiliyor. Şu anda ülkenin nüfusu 7 milyar. Tahminlere göre 40 yıl sonra dünya nüfusunun 10 milyonu bulması bekleniyor. Diğer yandan topraklar sürekli olarak yok oluyor. Var olan tarım toprakları da yok ediliyor. Dolayısıyla insanlar gelecekte gıda sıkıntısı riskiyle karşı karşıya kalacak. Bu durum ise ziraat mühendislerinin önünü açmaya başladı. Şu anda birçok işletme ziraat mühendisi bulmakta zorluk çekiyor.”

Konya’da geçmişten gelen güçlü bir tarımsal faaliyetin olduğuna dikkat çeken Taşpınar, bu tarımsal gücün verimli bir şekilde kullanılması için de ziraat mühendisleriyle birlikte faaliyet yürüttüklerini ve ziraat mühendislerini çiftçilerle buluşturduklarını aktardı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.